Foto: Reuters
Foto: Reuters

Winfreyjeva, ki je ena najvplivnejših in najbogatejših žensk v Ameriki, je svojo odločitev sporočila na družbenih omrežjih.

"Za pomoč Američanom v pandemiji novega koronavirusa bom skupno donirala 10 milijonov dolarjev – in sicer za območja po celotni državi ter območja, na katerih sem odrasla," je zapisala 66-letnica, ki se je sicer rodila v revno družino v Misisipiju, nato pa je odraščala v Milwaukeeju in Tennesseeju.

"Še vedno se spomnim odraščanja v Milwaukeeju, ko smo bili brez vsega in smo občasno potrebovali pomoč, da smo sploh lahko preživeli. V tovrstnih časih pa je ranljivih še toliko več ljudi," je razložila zvezdnica.

Del denarja bo namenila tudi novi iniciativi ameriškega sklada za hrano, ki je nastala pod taktirko Leonarda DiCapria in Laurene Powell Jobs. Zagonska sredstva za ustanovitev sklada sta med drugim sicer prispevala Apple in avtomobilsko podjetje Ford, Winfreyjeva pa naj bi tja po poročanju nekaterih medijev prispevala milijon dolarjev.

Znana voditeljica želi pomagati tistim, ki so bili zaradi pandemije v Ameriki najbolj prizadeti, med drugim otrokom, ki krvavo potrebujejo topla kosila v šoli, družinam z nizkimi prihodki, starejšim in posameznikom, ki so oziroma bodo zaradi situacije ostali brez dela.

Svojo odločitev je na družbenih omrežjih sporočila na dan, ko so sicer v ZDA razkrili podatek, ki je pokazal rekordno število brezposelnih.