Manj kot devet mesecev po njuni pravljični poroki sta princesa Madeleine in njen mož Christopher O'Neill postala starša. Foto: EPA
Manj kot devet mesecev po njuni pravljični poroki sta princesa Madeleine in njen mož Christopher O'Neill postala starša. Foto: EPA

Švedska kraljeva družina je včeraj sporočila veselo novico, da je princesa Madeleine drugič noseča. Novorojenček naj bi na svet privekal poleti, najmlajša potomka kralja Carla Gustafa in kraljice Silvie pa se z možem Chrisom O'Neillom veseli prihoda novega družinskega člana.

32-letna Madeleine Therese Amelie Josephine, princesa Švedske in vojvodinja Halsinglända in Gastriklända, se je junija 2013 poročila z ameriško-britanskim bankirjem Christopherjem O'Neillom. Par je že nekaj mesecev po poroki oznanil, da pričakuje prvega otroka, njuna prvorojenka Leonore pa se je rodila februarja letos v New Yorku. Tam družina tudi živi, pogosto pa se odpravijo na Švedsko.

Drugorojenec princese Madeleine bo za kralja in kraljico tretji vnuk; Madeleinina starejša sestra Victoria je namreč februarja 2012 rodila deklico Estelle.

Na švedskem dvoru pa poleti pričakujejo dvojno slavje, saj poleg prihoda novega člana kraljeve družine, ki bo šesti v vrsti za švedski prestol, pripravljajo tudi poročno slavje. 13. junija bo namreč v zakonski jarem skočil princ Carl Philip, Madeleinein brat.