"Bil je najbolj prijazen in zelo čeden fant." Foto: AP

Sestra Charlieja Colina, ustanovnega člana in nekdanjega basista zasedbe Train, je sporočila, da je njen brat umrl. Te dni se je zadrževal v Bruslju, kjer je med odsotnostjo prijatelja pazil na njegovo hišo. Tam naj bi mu pod prho spodrsnilo, padel je in se smrtno poškodoval. Star je bil 58 let.

Na družabnih omrežjih skupine Train se mu je poklonil tudi pevec Pat Monahan, še edini prvotni član skupine. "Ko sem ga spoznal, sem se zaljubil vanj. Bil je najbolj prijazen in zelo čeden fant. Edina razumna stvar, ki smo jo lahko naredili, je bila, da smo ustanovili band," je zapisal ob skupinski fotografiji.

,Jimmy Stafford, Scott Underwood, Pat Monahan, Charlie Colin in Rob Hotchkiss so leta 2002 osvojili grammyja za pesem Drops of Jupiter. Foto: AP
,Jimmy Stafford, Scott Underwood, Pat Monahan, Charlie Colin in Rob Hotchkiss so leta 2002 osvojili grammyja za pesem Drops of Jupiter. Foto: AP

"Njegov edinstveni način igranja basa, je pomagal, da so nas opazili ljudje tudi zunaj San Francisca. Za vedno bo ostal v mojem srcu," je še napisal in dodal: "Legenda si, Charlie. Pojdi očarat angele!" poroča Guardian.

Igral je na prvih treh ploščah skupine Train

Glasbenik je odraščal v Kaliforniji in Virginiji. Po študiju je igral v skupini Apostles s kitaristom Jimmyjem Staffordom in pevcem Robom Hotchkissom. Skupina je sčasoma razpadla in Colin se je za eno leto preselil v Singapur, da bi pisal jingle.

Sčasoma so se vsi trije preselili v San Francisco. Tam je v zgodnjih 90. letih prejšnjega stoletja s pevcem Patom Monahanom nastala skupina Train. Kot zadnjega člana je Colin pripeljal še bobnarja Scotta Underwooda. Kot ustanovni član je basist igral na prvih treh ploščah skupine – Train iz leta 1998, Drops of Jupiter iz leta 2001, ki je zapečatil uspeh skupine, in My Private Nation iz leta 2003.

Istega leta je zaradi zlorabe substanc skupino zapustil. "Charlie je neverjeten basist, vendar je bil v velikih bolečinah, in način, kako se je spopadal s tem, je bil zelo boleč za vse okoli njega," je Monahan povedal za NBC San Diego.

Leta 2015 se je sicer ponovno združil s Hotchkissom, da bi skupaj s Tomom Luceom ustanovil novo skupino, imenovano Painbirds. Leta 2017 je ustanovil še eno skupino, Side Deal, s Stanom Frazierjem iz Sugar Raya ter Joelom in Scottom Owenom iz PawnShop Kings.