Richard Buckley (levo) in Tom Ford sta se v javnosti nazadnje skupaj pojavila na praznovanju 70. rojstnega dne Eltona Johna. Foto: Reuters
Richard Buckley (levo) in Tom Ford sta se v javnosti nazadnje skupaj pojavila na praznovanju 70. rojstnega dne Eltona Johna. Foto: Reuters

Malo je obrazov v svetu modne industrije, ki se lahko pohvalijo s pestrejšim življenjepisom kot Richard Buckley, čeprav se zadnja leta ni več tako pogosto kazal v javnosti. Bil je glavni urednik Vogua Hommes International, v vodilnih vlogah pa je soustvarjal tudi revije Vanity Fair, Women's Wear Daily, Italian Vogue, New York Magazine in Mirabella.

72-letni Buckley je bil dolgoletni mož oblikovalca in igralca Toma Forda, čigar agent je medijem tudi sporočil žalostno novico. "Tom z veliko žalostjo sporoča novico, da je po 35 letih skupnega zakona preminul njegov mož Richard. Umrl je v miru na njunem skupnem domu v Los Angelesu po dolgotrajni bolezni. V zadnjih trenutkih sta mu ob strani stala mož Tom in njun sin Jack."

Buckley je bil znan po svojem prijaznem nastopu, mehki govorici in izjemnem čutu za sodelavce, zaradi katerih je bil zelo priljubljen v industriji. Imel je veliko sposobnost prepoznavanja modnih smernic prihodnosti več let v naprej.

Tudi Ford svojega moža ni mogel prehvaliti in v pogovorih z novinarji sta večkrat govorila o ljubezni na prvi pogled. Srečala sta se v dvigalu na neki modni prireditvi leta 1986 in se nemudoma zaljubila ter postala modni "power couple" devetdesetih let prejšnjega stoletja, ko je Ford začel zasedati vodilne položaje v podjetju Gucci. Leta 2012 sta dobila sina, poročila pa sta se leta 2014.