Takahaši je po uspehu serije Yu-Gi-Oh! postal mednarodna stripovska zvezda. Foto: EPA
Takahaši je po uspehu serije Yu-Gi-Oh! postal mednarodna stripovska zvezda. Foto: EPA

Nepremično telo 60-letnega striparja so enote obalne straže našle približno 300 metrov od obale pri mestu Nago v provinci Okinava. Po poročanju policije je bil že dalj časa mrtev, truplo pa so sprva s Takahašijem povezali zaradi zapuščenega najetega avtomobila na obali. Kot pravijo, je avtomobil najel sam, našli pa so ga v potapljaški opremi.

Policija za zdaj predvideva, da je šlo za nesrečo oziroma naravno smrt, na njegovem telesu pa niso našli znakov nasilja ali drugih nenavadnih znakov, ki bi nakazovali drugače. Kljub temu bodo opravili avtopsijo, ki bo pokazala pravi vzrok smrti.

Dvoboji v igri Yu-Gi-Oh! so polni pasti in zapletenih pravil. Foto: EPA
Dvoboji v igri Yu-Gi-Oh! so polni pasti in zapletenih pravil. Foto: EPA

Takahaši Kazuo, kot se je glasilo njegovo pravo ime, se je z ustvarjanjem stripov začel ukvarjati že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Njegov veliki uspeh pa je prišel leta 1996, ko je ustvaril serijo stripov Yu-Gi-Oh! Serija o dečku, ki odkrije starodavno skrivnost in moč čarobnih kart, je hitro postala zelo priljubljena na Japonskem in je po objavi v tedniku Shonen Jump hitro doživela animirano serijo.

Serija je dosegla velik domači in tuji uspeh, še večja senzacija pa je postala igra s kartami, zasnovana na osnovi čarobne igre s kartami v stripih, ki je obnorela mlade po celotnem svetu. Guinnessova knjiga rekordov je karte Yu-Gi-Oh! razglasila za najbolj prodajano igro s kartami za zbiranje na svetu.

Takahaši je za svoje življenjsko delo, predvsem delo pri omenjeni seriji, prejel številne nagrade in priznanja, do zadnjega pa je ostal vpet v razvoj novih epizod stripov in animiranih serij, ki še vedno nastajajo po njegovih stripovskih predlogah.