Lisa Marie Presley (1968-2023). Foto: Reuters
Lisa Marie Presley (1968-2023). Foto: Reuters

"S težkim srcem sporočam tragično novico, da nas je zapustila moje prelepa hčerka," je sporočila Priscilla Presley. Po navedbah ameriškega tabloida TMZ so Liso Marie našli neodzivno v njenem domovanju v Calabasasu v Kaliforniji in jo odpeljali v bolnišnico, kjer pa ji niso mogli več pomagati.

"Bila je najbolj strastna, močna in ljubeča ženska, kar sem jih kdaj poznala," je njena mati še zapisala v izjavi ter medije in javnost prosila za zasebnost v obdobju žalovanja.

V javnosti se je zadnjič pojavila v torek, ko se je v Los Angelesu udeležila podelitve zlatih globusov, na katerih je igralec Austin Butler prejel nagrado za upodobitev njenega očeta v filmu Elvis. Butler se je v govoru zahvalil tako Lisi Marie kot njeni materi Priscilli. "Hvala, ker sta odprli svoja srca, svoje spomine, svoj dom. Lisa Marie in Priscilla, vedno vaju bom imel rad," je dejal.

Z mamo Priscillo in dvema otrokoma leta 2010. Foto: Reuters
Z mamo Priscillo in dvema otrokoma leta 2010. Foto: Reuters

Tudi Elvis Presley je avgusta leta 1977, ko je imel 42 let, umrl zaradi srčnega zastoja.

Trije relativno uspešni albumi

Lisa Marie Presley je bila rojena 1. februarja leta 1968 v Memphisu. Kmalu je postala lastnica očetovega posestva Graceland, ki je priljubljena turistična znamenitost v mestu. Ko je oče v Gracelandu umrl, je štela devet let.

Lisa Marie Presley se je po očetovih stopinjah podala v svet glasbe in izdala tri relativno dobro sprejete albume. Prvega, z naslovom To Whom It May Concern, je izdala leta 2003, dve leti pozneje je sledil album Now What. Oba sta se uvrstila med najboljših deset albumov na Billboardovi lestvici. Tretji album, Storm and Grace, je na prodajne police prišel leta 2012.

Zakon s kraljem popa Michaelom Jacksonom je trajal dve leti. Foto: Reuters
Zakon s kraljem popa Michaelom Jacksonom je trajal dve leti. Foto: Reuters

Štirje zakoni, štiri ločitve

Kljub glasbeni karieri je bila verjetno najbolj znana po svojem zasebnem življenju, med drugim tudi po porokah z Dannyjem Keoughom, Michaelom Jacksonom, Nicholasom Cageem in Michaelom Lockwoodom. Z Jacksonom se je poročila leta 1994, le dvajset dni po ločitvi od Keougha, a je njun zakon trajal le dobri dve leti – razšla sta se, ko se je Jackson otepal obtožb o nadlegovanju otrok. Njen tretji mož je bil hollywoodski igralec Nicolas Cage, ki ni skrival, da je velik oboževalec njenega očeta. A tudi njuna zgodba se je klavrno končala, saj je Cage po le štirih mesecih zakona zahteval ločitev. Leta 2021 pa se je ločila četrtič, tokrat od kitarista in glasbenega producenta Lockwooda.

Imela je štiri otroke, iz zakona s Keoughom igralko Riley in sina Benjamina, ki je leta 2020 naredil samomor, v zakonu z Lockwoodom pa sta se jima rodili dvojčici Finley in Harper (14).

Odzivi po smrti Lise Marie Presley na družbenih omrežjih se vrstijo. Grammyjevka Diane Warren je dejala, da "ves svet pošilja ljubezen in molitve Priscilli in otrokom Lise Marie", ustanovitelj skupine Beach Boys, Brian Wilson, pa je dejal: "Tako težko je, ko se poslovi nekdo tako mlad in poln energije."

"Naša srca so strta ob nenadnem slovesu Lise Marie Presley," sta sporočila Rita Wilson in Tom Hanks, ki je tudi zaigral v novem filmu o Elvisu. Z besedami, da jo bo pogrešal, se ji je poklonil igralec John Travolta, pevka LeAnn Rimes pa je v tvitu izrazila upanje, da je v miru v naročju svojega očeta.

Umrla Lisa Marie Presley