Zlobni jeziki očitno ne vplivajo na kariero Usaina Bolta, saj je najboljši atlet zadnjih let olimpijsko sezono začel z odličnim dosežkom. Na mitingu v Kingstonu je na 100 metrov zmagal s časom 9,82. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zlobni jeziki očitno ne vplivajo na kariero Usaina Bolta, saj je najboljši atlet zadnjih let olimpijsko sezono začel z odličnim dosežkom. Na mitingu v Kingstonu je na 100 metrov zmagal s časom 9,82. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Usain Bolt
Boltova izbranka je rojena na Slovaškem, pri 14 letih pa se je skupaj z očetom preselila v Kanado. V Torontu je študirala modo, na Jamajko pa se je preselila, potem ko se je leta 2000 med počitnikovanjem zaljubila v ta otok. Foto: Reuters

25-letni Bolt in štiri leta starejša Lubica Kucerova, bolj znana kot Lubica Slovak, ki sta se spoznala pred pol leta, svojo zvezo opisujeta kot zelo resno.

Par se je v času, odkar sta skupaj, redko pojavljal na rdeči preprogi, izogibala sta se javnim dogodkom in razkazovanju po različnih zabavah, dovolj pa je bila le ena fotografija (pogledate jo lahko tukaj), na kateri se par poljublja in jo je prejšnji mesec objavil Jamaica Observer, da sta se znašla na udaru jamajške javnosti.

Ti namreč odkrito obsojajo dejstvo, da je Bolt izbral belo dekle, in ne temnopolto. "Posamezni uspešni temnopolti ljudje očitno trpijo za kompleksom belih žensk. Si tudi ti eden izmed njih," je skritiziral Boltovo izbiro eden izmed uporabnikov na strani Jamaica Observerja, ki je objavil fotografijo zaljubljenega para, drugi pa je napisal: "Še eden izmed naših ljudi je znorel."

"Od vseh žensk na otoku si ti izbral snežnega zajčka," drugi pa je dodal: "Zvezdniki nas zmeraj razočarajo, ko mislimo, da bi morali prav oni okrepiti našo rasno identiteto."

Zaradi zveze z belko je Usaian dobil tudi vzdevek novi Tiger Woods - komentatorji pravijo, da bo Lubica tako kot nekdanja žena Tigerja Woodsa (Elin Nordergen je ob ločitvi dobila 73 milijonov dolarjev) po ločitvi Usainu vzela veliko denarja. Eden izmed spletnih uporabnikov je tako napisal, da si Lubica želi le denar: "Belka zagotovo načrtuje, da mu bo vzela denar po ločitvi. Upam, da se bo premislil in da se bo ustalil poleg prelepe črne Jamajčanke. Medtem pa naj pazi, kako se zabava, saj nekatere ženske uporabljajo trike, da bi ulovile moške."

Poleg fotografije so v prilogi časopisa objavili tudi karikaturo, ki prikazuje Afroameričanko, ki žaluje, ko Usain teče v objem Slovakinje.

Srečno zaljubljena in uspešna
Športnik in modna oblikovalka sta se spoznala lani prek skupne prijateljice, reggaepevke Tami Chynn, ki je tudi Lubičina partnerica - skupaj sta ustvarili nagrajeno modno linijo oblačil Anuna, v Kingstonu pa imata tudi svoj butik. Slovakinja je kmalu po prvem srečanju za neko slovaško revijo naredila intervju z Usainom Boltom, zvezo pa sta začela sredi novembra.

"Zelo dobro se razumeta, njun odnos pa uspeva, ker sta oba uspešna in osredotočena na svoje delo. Njuna zveza ni stresna, ona je umirjena, zelo prijazna poslovna ženska. Ima svoje življenje, tako da sploh ni zahtevna," je za britanski Daily Mail izjavil neimenovani vir, ki je dodal, da par največ časa preživi v Boltovi hiši v predmestju Kingstona.