Prav tako je osvojil cenjen naziv zabavljača leta. Foto: AP
Prav tako je osvojil cenjen naziv zabavljača leta. Foto: AP

Ameriškega glasbenika Usherja so na prireditvi NAACP Image Awards 2024 (National Association for the Advancement of Colored People), ki podarja nagrade temnopoltim v zabavni industriji posebno nagradili. V čast njegovi zapuščini in vplivu kot "enemu izmed najpomembnejših izvajalcev te dobe in stebru družbene spremembe", so mu namreč podelili predsednikovo nagrado. To priznanje podelijo za posebne dosežke in izjemno služenje javnosti.

"Hvaležen sem svoji družini, brez njih mi to ne bi uspelo." Foto: AP

Nagrado mu je v roke tako izročil sam predsednik in izvršni direktor NAACP-ja Derrick Johnson. "Poleg svoje vokalne nadarjenosti in odrske prezence je Usher opolnomočil na tisoče mladih s pomanjkanjem sredstev, da so sledili svojim sanjam s pomočjo različnih programov," je že pred slovesnostjo dejal Johnson in dodal, da jim je v čast, da glasbenika lahko nagradijo za njegov neprimerljivi talent in izredne prispevke kot skupnosti. Po njegovo se je Usherjeva predanost ustvarjanju pozitivnih sprememb v svetu dotaknila neštetih življenj in na novo definirala meje ustvarjalnosti in sočutja, poroča People.

"Hvaležen sem moji družini, brez njih mi to ne bi uspelo," je dejal večkratni grammyjevec z več kot 30 let dolgo kariero in se zahvalil ženskam v svojem življenju, ki so poskrbele, da je tak, kakršen je danes. "Pravijo, da je z, zraven ali za vsakim močnim moškim močnejša ženska in za to se zahvaljujem svoji mami in prelepi ženi Jennifer, ki sta poskrbeli, da sem ostal prizemljen," je povedal v iskreni zahvali in omenil tudi ljubezen do svojih otrok.

Prav tako je osvojil cenjen naziv zabavljača leta. V roke 45-letnega pevca sta romali tudi nagradi za izjemnega moškega izvajalca in izjemno soul ali R & B pesem – to si je prislužil s skladbo Good Good, na kateri je združil moči s Summer Walker in 21 Savageem.

Med nedavnimi dobitniki predsednikove nagrade so sicer Meghan Markle in princ Harry, Gabrielle Union in Dwyane Wade, LeBron James ter Rihanna.