V Rimu so po smrti podobo Raffaelle Carro projicirali tudi na sedež radiotelevizije RAI. Foto: EPA
V Rimu so po smrti podobo Raffaelle Carro projicirali tudi na sedež radiotelevizije RAI. Foto: EPA

"Prepričan sem, da bi bila Raffaella radovedna, počaščena in navdušena," je dejal režiser in koreograf Sergio Japino, ki je dolga leta sodeloval z Raffaello Carra.

Glasbo za opero z naslovom Raffa in the Sky je prispeval skladatelj Lamberto Curtoni, libreto Renata Ciaravino in Alberto Mattioli. Raffaello bo interpretirala pevka Chiara Dello Iacovo.

Opera sodi v okvir programa mest Brescia in Bergamo, ki sta letos italijanski kulturni prestolnici.

Sorodna novica Umrla je kraljica italijanskega razvedrila Raffaella Carrà

Raffaella Carra je v starosti 78 let umrla julija 2021. V svoji karieri je bila plesalka, pevka, igralka, voditeljica in avtorica, postala je kraljica italijanske televizije in ljubljenka vseh generacij Italijanov.

Leta 1965 je skupaj s Frankom Sinatro zaigrala v vojnem filmu Von Ryan's Express, izdala je 25 albumov lahkotne glasbe, prodala več kot 60 milijonov albumov in vodila številne v Italiji priljubljene razvedrilne šove. Kultni televizijski uspeh je doživela tudi v Španiji in Argentini.

V Evropi so jo šteli za gejevsko in feministično ikono, saj izvirna italijanska verzija pesmi Do It, Do It Again spodbuja ženske, naj prevzamejo nadzor med spolnim odnosom. Leta 1970 jo je Vatikan kritiziral, ker je na televiziji v živo pokazala popek.