Bar in Adi sta se zaročila marca, skupaj pa sta približno leto dni. Foto: Instagram
Bar in Adi sta se zaročila marca, skupaj pa sta približno leto dni. Foto: Instagram
Bar je bila pet let spremljevalka Leonarda Di Capria, kar je skoraj najdlje, kar je hollywoodski plejboj zdržal s kakšno žensko (beri: manekenko). Foto: AP
Kljub poziranju v "bojni opremi" je Bar v Izraelu precej na udaru, ker se je služenju vojaškega roka izognila. Foto: GQ

CAA je namreč privolil na manekenkino prošnjo, da se zapre prostor nad luksuznim hotelskim kompleksom Carmel Forest blizu Hajfe na severu Izraela, medtem ko je minister Yisrael Katz zagrozil direktorju CAA-ja, da bo ob stolček, če ne prekliče svoje odločitve.

Na koncu je zračni prostor med četrtkovo poroko ostal odprt za ves promet, poroča BBC, ki se sklicuje na izraelske medije.

30-letna Refaelijeva, najslavnejši izraelski supermodel, ki je bila pet let tudi spremljevalka Leonarda Di Capria, je usodni "da" dahnila izraelskemu poslovnežu, milijarderju Adiju Ezri, s katerim sta v zvezi približno leto dni, zaročila pa sta se marca.

Par s skupnim bogastvom, primerljivim s tistim kakšne manjše države, se je tudi poroke lotil megalomansko in je sprva načrtoval, da bi prostor preletavalo pet dronov, dva helikopterja in opazovalni balon, pri čemer naj bi vse skupaj v določeni meri služilo tudi v fotografske namene.

CAA je sprva privolila v njuno prošnjo za prepoved letenja, kar je utemeljila z "varnostnimi razlogi". A Katz je odločitev v nedeljo preklical, ker zračni prostor in nebo pripadala vsem izraelskim državljanom in ker biti dotični dogodek ne more deležen kakršne koli posebne obravnave. Prepovedi so sicer nasprotovali tudi izraelski piloti.

A dva dni pozneje je CAA, ki se je očitno odločil ignorirati Katzove opazke, naznanil, da bo od 17. ure v četrtek do 2. ure v petek nad omenjenim območjem zaradi varnostnih razlogov veljala popolna zapora zračnega prostora. Takrat je Katzu prekipelo in je direktorju CAA-ja Joelu Feldschuhu zabrusil, da ga bo, če v četrtek zračni prostor nad Carmel Forestom ne bo odprt za ves promet, lastnoročno odstranil s položaja. Zaleglo je.

Spor zaradi služenja vojaškega roka
Kljub temu manjšemu incidentu je Barina poroka potekala nemoteno - manekenka in poslovnež sta ob romantičnih melodijah slavnega izraelskega pevca Shlomija Shabbata izmenjala poročne zaobljube pred 300 družinskimi člani in prijatelji.

Obred, ki ga je vodil rabin Yitzchak Dovid Grossman, je potekal na prostem in je stal 330.00 dolarjev, nevesta pa je nosila po meri krojeno obleko modne hiše Chloé. Za poročni sprejem v velikem šotoru se je Bar, ki je dekliščino priredila na Maldivih, nato preoblekla v drugo Chloino kreacijo, svatje pa so plesali dolgo v noč.

Refealijeva, sicer ponosna Izraelka, ki rada poudarja, od kod prihaja, in kako si želi "veliko judovsko družino", pa je v svoji domovini vseeno deležna kar nekaj kritik in očitkov. V Izraelu je namreč za vse - tako moške kot ženske - obvezno služenje dvoletnega vojaškega roka.

A Bar se je državljanski dolžnosti pred dobrim desetletjem spretno ognila s tem, da se je poročila s precej starejšim družinskim prijateljem, od katerega se je po prav tako naglem postopku ločila. Manekenki so takrat v Izraelu celo grozili z bojkotom modnih znamk, ki jih je zastopala, a je Barinim menedžerjem nazadnje nekako uspelo pomiriti strasti in z nekaj reklamnimi obiski ranjenih vojakov malce očistili podobo lepe manekenke.