Družino nekdanjega nogometaša Bayerja iz Leverkusna, münchenskega Bayerna in Chelseaja Michaela Ballacka je danes ponoči pretresla tragična novica. Med vožnjo s štirikolesnikom se je ob dveh ponoči ponesrečil eden izmed nogometaševih sinov Emilio Ballack.

Ballack sodi med nesporne legende nemške reprezentance. Foto: EPA
Ballack sodi med nesporne legende nemške reprezentance. Foto: EPA

Kot policijsko poročilo povzema britanski Daily Mail, se je nesreča pripetila na družinskem posestvu v bližini mesta Troia južno od prestolnice Lizbone. Pri vožnji po razgibanem terenu je voznik izgubil nadzor nad vozilom, ki se je prevrnilo nanj. Gasilci in reševalci so ponesrečenca sicer rešili in mu nudili prvo pomoč, a je na žalost na kraju nesreče umrl.

"Nesreča se je zgodila na zasebnem posestvu, stran od javnih cestnih površin, vanjo pa ni bilo vpleteno nobeno drugo vozilo," je povedal načelnik lokalne policijske postaje. "Posmrtne ostanke ponesrečenca smo odpeljali na inštitut za sodnomedicinsko analizo v Santiago de Cacem, kjer bodo opravili avtopsijo. Kljub temu menimo, da o vzroku smrti ni nobenega dvoma."

Leta 2002 rojen Emilio je bil srednji od nogometaševih treh sinov, ki jih ima z nekdanjo ženo Simone Lambe. Starejši Louis je rojen leta 2001, najmlajši Jordi pa leta 2005. Družina se za zdaj še ni javno odzvala na nesrečo.