Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Moj mož je 20 let garal. Dal je vse od sebe," je zapisala v objavi, ki jo je delila s svojimi skoraj 14 milijoni sledilcev. "Želel si je samo nadoknaditi izgubljeni čas s hčerkami in z mano. Želel je biti prisoten za čisto vsak mejnik in poseben trenutek v življenjih najinih deklet."

Kobeju je po njenih besedah uspelo uživati zgolj tri leta in devet mesecev upokojitve. V tem času sta med drugim dobila še dve hčerki, dobil je oskarja, petkrat je postal eden najbolje prodajanih avtorjev in bil trener hčerkine košarkarske ekipe. "Gianna je tako kot njen oče garala čisto vsak dan. Čisto vsak dan si želim, da bi se lahko vrnila na tisto jutro, da bi tisti dan igrali domačo tekmo. Življenje resnično ni pošteno in v vsem tem ni nobenega smisla."

Objavi je dodala skoraj pet minut dolg video, v katerem so zbrani vrhunci tekme 13. aprila 2016, ko je Kobe Bryant na svoji zadnji tekmi Lige NBA osvojil 60 točk.

Proti koncu je vključen tudi posnetek Bryanta, ki se po tekmi sprehodi čez igrišče, da bi pozdravil svojo družino. "Resnično čudovito je, da ta trenutek lahko praznujem s svojo družino in da smo imeli tako dober konec," je takrat dejal pokojni košarkar. "Neverjetno je, kako hitro gre čas. Resnično hvaležen sem za vse, uresničile so se mi sanje."

Par se je leta 2003 razveselil prve hčerke Natalie, potem pa so se jima rodile še Gianna (ki je prav tako umrla v helikopterski nesreči), Bianka Bella, četrta hčerka Capri pa se je družini pridružila junija 2019.

Gianna in Kobe sta skupaj s preostalimi sedmimi potniki umrla v helikopterski nesreči v Los Angelesu, ko sta bila na poti na košarkarsko tekmo 13-letne Gianne.