V velike čevlje Kieferja Sutherlanda bo v Indiji stopil Anil Kapoor. Foto: EPA
V velike čevlje Kieferja Sutherlanda bo v Indiji stopil Anil Kapoor. Foto: EPA

Glavni junak v indijski različici pa bo agent Jai Singh Rathod, ki ga upodablja igralec Anil Kapoor, gledalcem zunaj Indije poznan predvsem po filmu Revni milijonar, v katerem je zaigral voditelja kviza.

Kapoor je zatrdil, da so obdržali bistvo izvirnika, so pa večkrat nagrajeni in kritiško hvaljeni seriji "dodali indijski občutek".

"V Indiji smo vsekakor bolj melodramatični in konservativni," je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal Kapoor, ki je sicer tudi producent serije. Poudaril pa je, da v seriji ne bo tako znanih bollywoodskih plesnih točk.

Le pet odstotkov proračuna ameriškega izvirnika
Čeprav serijo snemajo le s petimi odstotki proračuna, ki ga je imel ameriški izvirnik, je 24 vseeno ena najdražjih serij v Indiji. Kljub temu pa sta režiser Abhinay Deo in Kapoor, ki serijo tudi producira, želela slediti originalu in uporabiti enako število ljudi: "Velikost ekipe, proračuni, igra, delavnice, žerjavi, tovornjaki, oprema - vsega je bilo toliko, kot da bi snemali film," sta zatrdila.

V indijski različici 24 bodo nastopili še drugi bollywoodski zvezdniki, kot so Shabana Azmi, Anupam Kher, Richa Chadha in Rahul Khanna, Kapoor pa ima sicer izkušnje tudi z ameriškim izvirnikom. V osmi sezoni je namreč tam upodobil Omarja Hassana, predsednika izmišljene islamske republike Kamistan.

V priloženih videoposnetkih spodaj si lahko ogledate napovednik za indijsko različico serije 24 in nastop Anila Kapoorja v osmi sezoni ameriškega izvirnika.