Dmitrij Medvedjev ni ravno najboljši plesalec - vsaj če sodimo po posnetku. Foto: EPA
Dmitrij Medvedjev ni ravno najboljši plesalec - vsaj če sodimo po posnetku. Foto: EPA

Pa ne zato, ker bi se Medvedjev tako dobro znašel na plesišču - v resnici njegove plesne spretnosti niso prav blesteče. A vseeno je posnetek, kako na neki zabavi pleše na rusko uspešnico iz 90. let, izzval ogromno ogledov in številne komentarje.

Za največ smeha je "krivo" predvsem leseno miganje - Medvedjev na posnetku namreč nerodno premika boke in izvaja nenavadne gibe z rokami. Eden izmed uporabnikov spletnega portala You Tube je tako pod videom zapisal: "Videti je, kot da bi pogoltnil kol." Kdaj je posnetek nastal in kdo ga je naložil na YouTube, ni jasno.

Tiskovna predstavnica Kremlja Natalija Timakova je ruskim medijem pojasnila, da je video posnet "v preteklosti" in da ga je najverjetneje objavil nekdo, ki je na zabavi skrbel za hrano. Ob tem je poudarila, da gre za obžalovanja vreden poseg v zasebnost.

Ni tak mačo kot Putin. Raje ima glasbo.
Medvedjev sicer velja za velikega ljubitelja (predvsem "zahodne") glasbe - je velik oboževalec zasedbe Deep Purple -, v primerjavi s svojim predhodnikom in mentorjem Vladimirjem Putinom pa je tudi precej bolj proameriško naravnan. In v nasprotju s Putinom svet le redko obkrožijo kakšne njegove (skrbno izbrane) 'mačofotografije'. Verjetneje je, da boste na spletu našli še kakšen, podobno nelaskav posnetek.

Spodaj si lahko ogledate posnetek plešočega Medvedjeva in posnetek nastopa skupine Kombinacija, ki izvaja omenjeno pesem. V uredništvu smo se ob posnetku spomnili na še enega "slavnega" plesalca - Carltona iz nanizanke Princ z Bel Aira. Opazite podobnost tudi vi?

Комбинация (Kombinacija) - American Boy

Carltonov ples (kompilacija)