Umrla je zaradi zastrupitve z alkoholom pri 27 letih. Foto: YouTube
Umrla je zaradi zastrupitve z alkoholom pri 27 letih. Foto: YouTube
Kip Amy Winehouse v Londonu
Starši Amy Winehouse. Foto: EPA

Dokumentarec bo pevkino zgodbo pripovedoval tudi skozi doslej neobjavljene posnetke ene najbolj nadarjenih britanskih pevk zadnjega desetletja. Tako kot v dokumentarcu Senna iz leta 2010 o zvezdi formule 1 Ayrtonu Senni se je režiser tudi tokrat izogibal intervjujem, ki so že bili prikazani na zaslonih. Namesto tega je kombiniral arhivske posnetke z avdioposnetki novih intervjujev z Amyjinimi starši, dolgoletnimi prijatelji in pevkinim nekdanjim možem Blakom Fielederjem Civilom.

Napovednik spremlja skladba Back To Black, prikazani so arhivski posnetki iz Amyjinega življenja - od njenega otroštva v Southgatu v severnem predelu Londona do njene smrti zaradi zastrupitve z alkoholom leta 2011. Vidimo vse od domačih videoposnetkov, snemanja njenega drugega albuma, ki ji je prinesel tudi nagrado grammy, pa do njenega bega pred paparaci izpred njenega doma v Camdnu.

Režiser želi z dokumentarcem prikazati Amy kot žrtev uspeha. Pevka se je borila z odvisnostmi od mamil, alkohola, borila se je z depresijo in bulimijo. "Vendar je Amy žal očitno klonila pred nenehnim sojem žarometov, neuspešnimi zvezami, svetovnim uspehom in tveganim življenjskim slogom. Kot družba smo slavili njen veliki uspeh, potem pa smo jo hitro sodili zaradi njenih neuspehov, ko nam je to ustrezalo," sta povedala režiser in producent filma pred časom.

Amy je v enem izmed intervjujev povedala, da nikoli ni želela postati zvezda, želela se je le ukvarjati z glasbo. Medtem ko številne "zvezde" hrepenijo po pozornosti medijev, se je Amy tega otepala na vse načine. Neuspešno. Postala je mednarodna zvezda, s svojim izjemnim glasom in osebnoizpovednimi skladbami pa se je vpisala med ikone. "Ne verjamem, da bom kdaj slavna, tega ne bi niti prenesla, znorela bi," v napovedniku pravi takrat še neznana pevka.

Dokumentarec bodo na Otoku premierno prikazali 3. julija.