V zadnji plesni točki sta Jennifer in Derek uprizorila del prizora iz filma Umazani ples - ko se 'Mala' pojavi na vratih koče, v kateri strastno pleše  z lubenico v naročju. Foto: Reuters
V zadnji plesni točki sta Jennifer in Derek uprizorila del prizora iz filma Umazani ples - ko se 'Mala' pojavi na vratih koče, v kateri strastno pleše z lubenico v naročju. Foto: Reuters
Jennifer Grey, Derek Hughes
Jennifer Grey in Derek Hughes sta domov odnesla pokal zmagovalcev 11. sezone oddaje Ples z zvezdami. Foto: Reuters

V ZDA se je končala že 11. sezona priljubljene tv-oddaje Ples z zvezdami. Na koncu sta se za zmago potegovali dve "zvezdnici" - do tekmovanja že rahlo pozabljena Greyeva s soplesalcem Derekom Houghom in najstniška mati Bristol Palin, hči republikanske podpredsedniške kandidatke na volitvah leta 2008 Sarah, s soplesalcem Markom Ballasom. Poleg omenjenih sta plesala tudi malo manj znan Kyle Massey (ameriški raper in igralec) s soplesalko Lacey Schwimmer, ki sta na koncu zasedla drugo mesto.

Greyeva, ki je zaslovela leta 1987 z vlogo v filmu Umazani ples, v katerem se je plesnih korakov učila ob nedavno preminulem Patricku Swayzeju. Pred začetkom turnirja, konec avgusta, je Greyeva kljub vsemu podvomila, da ji bodo izkušnje izpred več kot 20 let pomagale pri plesu v razvedrilni oddaji. "Zdaj imam 50 let. Veliko časa je že minilo od takrat," je bila takrat zadržana igralka.

V finalu plesala s poškodovanim vratom
Pred zadnjo oddajo je bila Greyeva rahlo v dvomih glede izbire plesnih figur, saj ni želela izvajati nobenih zahtevnejših elementov - v ponedeljek, dan pred tekmovalnim večerom, si je namreč poškodovala vratno vretence in zato ni hotela tvegati ponovne poškodbe. A tudi brez dih jemajočih dvigov, skokov, vrtenja in še česa sta Jennifer in Derek prepričala sodnike, ki so jima namenili vseh 30 točk, pa tudi gledalce, poroča BBC. Po razglasitvi zmage je Greyeva poudarila: "Cilj, ki sem si ga zastavila, je bilo potovanje samo. In to potovanje je bilo zame pravi dar."

Bristol - slabša, a gledalci jo imajo radi
Ves čas tekmovanja je bila sicer v ospredju 20-letna Bristol Palin - predvsem zato, ker se ji je kljub povečini nižjim ocenam sodnikov uspelo vedno znova prebiti v naslednji krog. Palinova, ki pred tekmovanjem ni imela nobenih plesnih izkušenj, je po ocenah New York Timesa tudi razlog za kar 25-odstotni dvig gledanosti oddaje v primerjavi s prejšnjim letom.

V 11. sezoni so sodelovali tudi (nekdanji) zvezdnik nanizanke Obalna straža David Hasselhoff, pevka Brandy (ki je izpadla en krog pred koncem), zvezdnica resničnostne nadaljevanke The Hills (Hollywodski griči) Audrina Patridge, pevec Michael Bolton in drugi.

Freestyle
Dunajski valček
Tango
Samba