55-letna tv-voditeljica se bo v prihodnosti raje posvetila ustanavljanju svoje tv-mreže. Foto: EPA
55-letna tv-voditeljica se bo v prihodnosti raje posvetila ustanavljanju svoje tv-mreže. Foto: EPA

Oprah, ena najvplivnejših tako v svetu zabave kot nasploh, je novico sporočila preko tiskovnega predstavnika svoje družbe Harpo, več o svoji odločitvi pa bo pojasnila v današnji oddaji.

Pogovorna oddaja Oprah Winfrey je ena najbolj gledanih v tem žanru, saj ima v povprečju vsaka oddaja okoli sedem milijonov gledalcev. A kljub temu Oprah z gledanostjo ni preveč zadovoljna - še pred desetletjem je njeno oddajo gledalo še enkrat več gledalcev.

Le kdo ni sedel na njenem kavču?
Na svojem kavču je temnopolta voditeljica gostila večino ljudi iz šovbiznisa, številne politike, pa tudi takšne in drugačne strokovnjake za prehrano, oblačenje, medsebojne odnose in psihologe. Poleg tega je glasno podpirala Baracka Obamo med njegovo kampanjo za predsednika ZDA.

Sicer pa je Oprah že davno postala več kot le tv-voditeljica - ima tudi svoje revije, svojo radijsko oddajo, obenem pa se ukvarja tudi z dobrodelnostjo.

Kot omenjeno, bo zadnja oddaja na sporedu 9. septembra 2011, nato pa naj bi se televizijska bolj posvetila ustanavljanju svoje tv-mreže OWN (Oprah Winfrey Network). "Oprah globoko spoštujemo in ji v prihodnosti želijo samo najboljše," pa so ob njeni odločitvi dejali predstavniki mreže CBS, kjer predvajajo oddajo.


Spodaj pa si lahko pogledate videoposnetke nekaj zvezdnikov, ki so gostovali pri Oprah.

Oprah je obiskala Michaela Jacksona na njegovem ranču Neverland

Tom Cruise, ko je razkril svojo ljubezen do Katie Holmes

Whitney Houston je Oprah razkrila utinke iz svoje preteklosti z Bobbyjem Brownom
Britney Spears na Oprahinem kavču
Pri Oprah je gostovala tudi Jennifer Aniston