Salma Hayek je Mehičanka v pravem pomenu besede - tudi nacionalne specialitete obožuje. Foto: EPA
Salma Hayek je Mehičanka v pravem pomenu besede - tudi nacionalne specialitete obožuje. Foto: EPA

s trditvijo, da se ne more upreti nenavadnim prigrizkom, npr. mravljam, kobilicam in črvom.

43-letna zvezdnica, ki se tudi po porodu lahko pohvali z zavidanja vredno postavo, je Lettermanu pojasnila, da ima precejšnje zadržke do konjskega mesa: "Mi jemo žužke, ne jemo pa konjev." "Žužke? Pa kdo je žužke?" je presenečen vprašal Letterman. "Mehičani!" mu je v smehu odgovorila lepotica in dodala, da so Mehičani veliki strokovnjaki za pripravo tovrstnih jedi: "Ogromno receptov imamo. In zelo dobro jih znamo pripraviti."

Ko Letterman še vedno ni mogel verjeti, da misli resno, je zatrdila: "Prav sline se mi cedijo, ko pomislim na tiste male mehiške kobilice."

Velike kobilice - no, te so pa ogabne
"Zelo rada imam kobilice, črve in 'escamoles', to so zelo velika jajčeca mravelj v omaki guacamole," je razložila Salma in dodala, da so kobilice, pripravljene na mehiški način, prava specialiteta. "Imajo okus po prekajenem. Vse je v tem, kako jih skuhajo. " A vsi kobilic ne znajo pripraviti, je še prepričana: "Tiste velike kobilice ... Oh, to je naravnost ogabno. Mehiške so edine prave!"

A ljubezen do tovrstnih specialitet v današnjih časih ni več preprosta stvar, je potožila zvezdnica, ki je poročena s francoskim poslovnežem François-Henrijem Pinaultom: "Zelo težko je najti takšno hrano."

Več o Salmini ljubezni do mehiških specialitet lahko izveste v spodnjem videu.