Tom Daley je eden izmed najbolj priljubljenih angleških športnikov. Foto: EPA
Tom Daley je eden izmed najbolj priljubljenih angleških športnikov. Foto: EPA
Tom Daley
Tom Daley se je s skoki začel ukvarjati pri sedmih letih in nase nemudoma opozoril pri skokih s stolpa (z višine 10 metrov). Že pri 10 letih je postal državni prvak v kategoriji do 18 let! Foto: EPA

"Seveda, še vedno so mi všeč tudi dekleta," pravi 19-letni Britanec, ki je na londonskih olimpijskih igrah osvojil bronasto medaljo, in dodaja: "Spomladi se je moje življenje korenito spremenilo, ko sem srečal nekoga. Počutim se srečno, varno, počutim se odlično ob tej osebi. Ta nekdo je fant!"

Eden najbolj priljubljenih angleških športnikov je dejal, da ga je celotno spoznanje, da mu je lahko všeč fant, malo presenetilo, ampak da je vedno globoko v sebi čutil, da bi se to nekega dne lahko zgodilo.

Skakalec v vodo je dejal, da so se sorodniki in prijatelji različno odzvali na njegovo razkritje: "Mnogi mi niso verjeli, drugi so želeli, da tega ne razglašam ... Ampak jaz sem želel narediti konec vsem govoricam in špekulacijam in enostavno sem se odločil, da vam vse povem." Prijatelji in družina mu tako po prvotnem šoku stojijo ob strani, najbolj pa ga podpira mama. Tom je prepričan, da bi bil tudi njegov oče Rob, ki je umrl leta 2011 za rakom, star le 40 let, vesel zanj: "Vedno mi je dejal: vse dokler si ti srečen, sem tudi jaz srečen."

Tom je na koncu dodal, da kljub vsemu ostaja isti: "Mislim, še vedno sem isti Tom, še vedno želim osvojiti zlato olimpijsko medaljo v Riu za svojo domovino."

Pohvale dežujejo
Edward Lord
, predsednik amaterske plavalne družbe, je ob razkritju mladega športnika dejal, da upa, da bo Tomovo razkritje pomagalo ne le športnikom, temveč vsem mladim, da se odprejo glede svoje spolnosti tudi v javnosti: "Da si eden izmed prvih britanskih olimpijcev, ki se razkrije, je zelo pogumno dejanje. Vsi moramo podpreti Toma, ker je storil res gromozanski korak. Velik korak za šport, velik korak za mlade. Zelo ponosen sem nanj."

Gejevski aktivisti iz Stonewalla so na Twitterju napisali: "Čustven in navdihujoč video od @TomDaley1994. Vzor za tisoče drugih mladih", na družbenem omrežju se je oglasil tudi nekdanji nogometaš Gary Lineker: "Vesel, da je @TomDaley1994 srečen v novi zvezi. Super, ker je to delil. Srečno obema."

"Skakalni Bekcham" želi v Hollywood
Toma mnogi primerjajo z upokojenim nogometašem Davidom Beckhamom, ki ni zgolj plul v športnih vodah, temveč je bil vsepovsod prisoten.

Mladenič, ki si je vedno želel postati televizijski napovedovalec, je kot sodnik nastopil v resničnostni oddaji Splash, nekega dne pa se želi preizkusiti tudi v igralskih vodah. Njegove sanje so Hollywood: "Želel bi nastopiti kot Tarzan ali pa kot George iz Džungle."