Slavni zvezdniški obrazi so se znova zbrali ob vrsticah dobrodelne pesmi We Are The World. Foto: Reuters
Slavni zvezdniški obrazi so se znova zbrali ob vrsticah dobrodelne pesmi We Are The World. Foto: Reuters

Tokrat seveda zaradi Haitija, pred leti pa je svet ganila BBC-jeva reportaža iz Etiopije, ki je opozorila na hudo lakoto na afriški celini. Televizijski prispevek je ganil tudi irskega pevca Boba Geldofa, ki je nekatere izmed najvidnejših in najbolj priljubljenih irskih in britanskih glasbenikov tistega časa zbral v skupino Band Aid, skupaj pa so posneli pesem Do They Know It's Christmas.

Takoj nato je sledila še ameriška različica dobrodelnega glasbenega projekta, moči sta združila Michael Jackson in Lionel Richie ter napisala pesem We Are the World. Pod taktirko Quincyja Jonesa so se takrat zbrali nekateri najbolj znani glasbeniki vseh časov: Ray Charles, Billy Joel, Diana Ross, Cyndi Lauper, Bruce Springsteen ter bratje in sestre Jackson.

Hip hop- in popritmi
25 let pozneje je zgodba precej podobna. Zvezdnike na drugi strani luže je ganila usoda porušenega Haitija, zato bo znova pesem tista, ki bo pomagala zbirati sredstva za žrtve tragedije. Ista presem, druga zasedba. Moči so tokrat pod producentsko taktirko Quincyja Jonesa namreč združili Celine Dion, Usher, Katharine McPhee, will.i.am, Toni Braxton, Barbra Streisand, LL Cool J, Wyclef Jean, Vince Vaughn, Jeff Bridges, Natalie Cole, Jonas Brothers in drugi, ki so se v ponedeljek zbrali, da bi posneli novo hip hop/poprazličico ene najbolj znanih dobrodelnih pesmi na svetu We Are The World.