Taylor Swift na VIP-loži stadiona Arrowhead s Kelcejevo mamo Donno in prijatelji. Foto: AP
Taylor Swift na VIP-loži stadiona Arrowhead s Kelcejevo mamo Donno in prijatelji. Foto: AP

Ameriški novinar Jarrett Payton, ki mu je, bolj po naključju, uspelo ovekovečiti Taylor in Travisa po njegovi nedeljski tekmi, je povedal, da ima za sabo "najbolj norih 24 ur življenja".

Sorodna novica Nova zvezdniška romanca? Taylor Swift goreče navijala za zvezdnika NFL-a.

Paytonov štirisekundni posnetek para, kako zapušča stadion Arrowhead v Kansas Cityju, ima na njegovem računu na omrežju X že več kot 16 milijonov ogledov. "Bil sem ob pravem času na pravem mestu," je povedal za BBC.

Je pa tudi res, da si je nekaj podobnega tudi zadal za svoj cilj še pred začetkom tekme, ko so začele krožiti govorice, da bo popzvezdnica med gledalci. "Moj cilj je bil najti Taylor Swift, preden zapustim Arrowhead," je zapisal na X-u.

Med tekmo med Kelsejevimi Chiefsi in ekipo Chicago Bears so bile kamere pogosto usmerjene v VIP-ložo, na kateri je Taylor strastno navijala s Kelcejevo mamo Donno in nekaj njegovimi kolegi. Z 41-10 so zmagali Chiefsi.

Payton, ki dela za čikaško televizijo WGN-TV, je po tekmi na stadionu opravil nekaj intervjujev z igralci, nato pa opazil Travisa in Taylor na tribuni in zavohal svojo priložnost. "To je tisti trenutek v življenju, ko greš lahko naravnost ali pa zaviješ desno," je povedal. In je zavil desno, v smer slačilnice Chiefsov, ko ga je ustavil varnostnik. V tistem trenutku je proti njemu prikorakala skupina ljudi, med njimi tudi novi parček.

"Izvlekel sem svoj iPhone, začel snemati in sekundo pozneje sta že prikorakala mimo mene," je povedal. Na posnetku je videti, kako Taylor pozdravi Paytona s sproščenim "hej". "Tako osupel sem bil, da nisem vedel, kaj reči!"

Varnostnik mu je takoj za tem ukazal, naj posnetek izbriše, kar pa je vljudno zavrnil. "Vedel sem, da imam v rokah nekaj velikega," je dejal.

Travis Kelce velja za enega največjih in najbolj priljubljenih zvezdnikov ameriškega nogometa. Foto: AP
Travis Kelce velja za enega največjih in najbolj priljubljenih zvezdnikov ameriškega nogometa. Foto: AP

Velik porast zanimanja za ameriški nogomet

Paytonu sicer slava ni povsem neznana – njegov oče Walter Payton velja za enega največjih igralcev ameriškega nogometa vseh časov, sam pa spremlja Super Bowl skoraj vsako leto od očetove smrti leta 1999. A tudi njemu se je zdelo nekaj posebnega imeti Taylor Swift med gledalci. "Bilo je kot na Super Bowlu. Tako energijo je bilo čutiti na stadionu. Vsi so govorili o njej."

Payton tudi meni, da sta Taylor (33) in Travis (33) lep par. "Zdela sta se zelo srečna skupaj. Ona je megazvezdnica, on pa nogometni superzvezdnik. Vem, da bo zveza zanju verjetno velik izziv, ampak če gre za pravo ljubezensko zgodbo, bosta našla način," je še dodal.

Viralni posnetek je pripomogel tudi k popularizaciji ameriškega nogometa med oboževalci Taylor Swift, prodaja oglasnih proizvodov s podobo Travisa Kelceja pa je poskočila za skoraj 400 odstotkov, so za ABC News povedali iz opremljevalca športne opreme Fanatics, s čimer se je Kelce zavihtel med pet najbolj priljubljenih igralcev lige glede na prodane izdelke.

Nekateri goreči oboževalci Taylor Swift pa so si začeli na spletu celo izmenjavati nasvete, kako razumeti ameriški nogomet.

Kelce je prvi Nebritanec, s katerim je Swift v zvezi od leta 2012 – pred tem je imela romance s pevcem Harryjem Stylesom in igralcem Tomom Hiddlestonom, med letoma 2016 in 2023 je bila v resni zvezi z igralcem Joejem Alwynom, za njim pa nekaj mesecev, približno do junija ali julija, v zvezi s pevcem Mattyjem Healyjem.