Vladimir Putin je zdaj spet samski. Bo ostal sam ali bo kmalu oženil Kabajevo? Foto: EPA
Vladimir Putin je zdaj spet samski. Bo ostal sam ali bo kmalu oženil Kabajevo? Foto: EPA

Informacija o ločitvi je postala javna, ko je pred dnevi iz Putinove uradne biografije "izginil" izraz poročen, izbrisana pa je tudi vsaka druga omemba Ljudmile - njej je bil sicer prej posvečen ločen sestavek tako na spletni strani kot tudi v uradni biografiji. Zdaj sta v njej omenjeni le njuni hčerki 28-letna Marija in leto mlajša Katerina (Katja).

Ko so novinarji o tem povprašali tiskovnega predstavnika Dimitrija Peskova, je ta kratko odvrnil: "To pomeni, da je ločitev dokončna."

Da je njunega skupnega življenja konec, sta zakonca Putin precej nepričakovano napovedala na skupni tiskovni konferenci junija lani, dva meseca, preden bi praznovala 30. obletnico poroke. "Bila je skupna odločitev, komaj se še kaj vidiva," je takrat povedal Vladimir, Ljudmila pa je dodala: "Vsak ima svoje življenje."

Govorice, da sta se Putinova na skrivaj ločila in da se bo on poročil s slovito rusko ritmično gimnastičarko Alino Kabajevo, sicer poslanko njegove stranke, so izbruhnile že aprila 2008. Putin jih je sicer ostro zavrnil, a od takrat se je zdaj že nekdanja prva ruska dama - sicer jezikoslovka, pred poroko s Putinom pa stevardesa - skoraj povsem umaknila iz javnosti.

Potem ko sta sporočila, da se ločujeta, so se govorice, da se bo Putin zdaj poročil s Kabajevo, le še stopnjevale. Nekdanja gimnastičarka je sicer v zadnjih letih rodila dva otroka, njun oče naj bi bil ravno Putin, ki pa je do zdaj to ostro zanikal ali pa namigovanja ignoriral. Morda bo zdaj drugače?