Sarah Ferguson aktivno sodeluje v dobrodelnih akcijah. Foto: Reuters
Sarah Ferguson aktivno sodeluje v dobrodelnih akcijah. Foto: Reuters
Sarah je vse do avgusta lani živela v rezidenci skupaj z nekdanjim možem, britanskim princem Andrewom. Foto: EPA

Po pisanju medijev z Otoka je 56-letna Fergusonova obupana, ker jo je zapustil osem let mlajši Manuel. "Ni ga na spregled že nekaj tednov, Sarah pa ne preneha jokati," je povedal neimenovani vir za britanski The Sun.

Predstavnik vojvodinje Yorške je zadevo komentiral z besedami, da sta bila Sarah in Manuel vedno dobra prijatelja in da bosta to še naprej.

Par je bil v zvezi dve leti, septembra lani pa sta se skupaj udeležila tudi poroke Boba Geldofa.

Vojvodinja in spletni mogotec, ki ima v lasti tudi neodvisno filmsko podjetje, sta skupaj sodelovala v več dobrodelnih akcijah, Manuel se namreč bojuje proti nasilju v družini, ki je bilo usodno za njegovo starejšo sestro Mario.

S princem velika prijatelja
Sarah se je leta 1986 poročila z britanskim princem Andrewom, v londonski opatiji Westminster, v zakonu sta se jima rodili princesi Beatrice in Eugenie. Veljala sta za srečen par, dokler ni leta 1992 izbruhnila afera, v kateri je prišlo na dan, da ima vojvodinja razmerje z ameriškim finančnim svetovalcem Johnom Bryanom.

Tabloidi so namreč objavili fotografije, na katerih John rdečelasi Sarah poljublja stopalo, potem ko sta vojvoda in vojvodinja objavila, da bosta zaradi nesoglasij nekaj časa živela ločeno. Sporazumno sta se ločila štiri leta pozneje in ostala dobra prijatelja, vse do avgusta lani pa sta skupaj živela v Andrewovi rezidenci.