Foto: Hopper
Foto: Hopper

Družba Hopper HQ, ki upravlja orodje za načrtovanje objav na omenjenem družbenem omrežju, je že četrto leto zapored razkrila najbolje plačane vplivneže na Instagramu. Med prvo deseterico glede na lanski seznam ni bistvenih razlik z izjemo ene: najmlajša članica klana Kardashian, Kylie Jenner je namreč s slabim milijonom dolarjev (oz. 986 tisočaki) za objavo "padla" z vrha na še vedno donosno drugo mesto, na prvo mesto lestvice pa se je uvrstil igralec Dwayne Johnson - The Rock, ki za eno samo promocijsko objavo v žep pospravi milijon ameriških dolarjev in 15 tisočakov, navaja Hopper.

Na tretjem mestu je nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo (889.000 dolarjev), sledi Kyliejina polsestra Kim Kardashian (858.000) ter štiri glasbenice in en glasbenik: Ariana Grande, Selena Gomez, Beyonce Knowles, Justin Bieber in Taylor Swift. Prvo deseterico zaokrožuje še en nogometni zvezdnik, Neymar, s 704 tisočaki za posamezno objavo.

Do 20. mesta nato najdemo še tri članice klana Kardashian (Kendall Jenner na 14. in Khloe Kardashian na 15. mestu ter Kourteney na 17.), nogometaša Lionela Messija na 11., sicer pa prevladujejo glasbeniki: Jennifer Lopez, Nicki Minaj, Miley Cyrus, Demi Lovato, Rihanna.