Gwyneth Paltrow v času sojenja prebiva v luskuzni gorski koči v Utahu. Foto: Reuters
Gwyneth Paltrow v času sojenja prebiva v luskuzni gorski koči v Utahu. Foto: Reuters

Upokojeni optometrist Terry Sanderson, ki je v nesreči dobil poškodbe možganov in zlom reber, je Paltrowovo sprva tožil za 3,1 milijona dolarjev, nato pa zahtevek znižal na 300.000 dolarjev.

Ona po drugi strani trdi, da je bil Sanderson tisti, ki je smučal neprevidno, zato je odgovorila s svojo tožbo, a zahteva zgolj simboličen dolar odškodnine.

Kdo je bil dejansko kriv, je po slišanem težko presoditi, čeprav ciniki menijo, da je Sanderson tožil, ker je "zavohal" priložnost, ko je ugotovil, v koga je trčil.

Sorodna novica Upokojeni zdravnik toži Gwyneth Paltrow, da je zaradi neprevidne smuke trčila vanj

A zdi se, da ugotavljanje odgovornosti nikogar zares ne zanima, bolj je javnost in stroko pritegnilo resnično bizarno sojenje, na katerem ne manjka komičnih in naravnost absurdnih vložkov.

Revija Slate je predstavo Gwyneth Paltrow na mestu za priče označila za njeno "najboljšo vlogo zadnjih let", splet pa je poln memov na račun tako stoične drže lastnice znamke velnesa Goop, njenega teatralnega odvetnika in odvetnice Sandersona, ki se je na neki točki tako dobrikala Paltrowovi, da so se opazovalci zmedli, katero stran sploh zastopa.

Rdeča nit: težave bogatih

Ekipa Gwyneth Paltrow trdi, da je imel Terry Sanderson že pred nesrečo zdravstvene težave in tudi slab vid. Foto: Reuters
Ekipa Gwyneth Paltrow trdi, da je imel Terry Sanderson že pred nesrečo zdravstvene težave in tudi slab vid. Foto: Reuters

Sojenje je v petek odprl odvetnik Gwynwth Paltrow Steve Owens, ki je pred poroto paradiral s tistim simboličnim dolarskim bankovcem, a zares se je vse skupaj sprevrglo v nekakšno komedijo likov Wesa Andersona, ko je mesto za priče zasedla 50-letna igralka z 250 dolarjev vrednim zvezkom v rokah in v belem puloverju iz kašmirja svoje znamke.

Nekakšna rdeča nit sojenja so "težave bogatih". Gwyneth Paltrow, katere podjetje je vredno 250 milijonov dolarjev, redno razburja običajne smrtnike s svojimi strogimi zelenimi dietami in bizarnimi tretmaji velnesa, kot je denimo parjenje vagine.

Kot piše Slate, je igralka za mnoge najboljši primerek suhe, lepe, privilegirane belopolte ženske, ki je ni težko sovražiti.

Za nameček se je nesreča zgodila med smučanjem, ki velja v ZDA za šport bogatih, in to v Deer Valleyju, enem dražjih smučarskih letovišč v državi.

Izgubila pol dneva smuke

Izmenjava med Gwyneth Paltrow in Kristin Van Orman, odvetnico Sandersa, bo šla v zgodovino kot ena najbolj nenavadnih in naravnost smešnih soočenj na zatožni klopi, pri čemer se je Van Orman na neki točki hihitala, kako mogočna je Gwyneth v resnici, in jo spraševala, kako dobra prijateljica je s Taylor Swift, nato pa sta si izmenjevali še komplimente glede čevljev.komplimente glede čevljev.

Viralen je postal posnetek, kot Kristin Van Orman vpraša igralko, kakšno škodo je imela v trčenju in kako ji je Sanderson zagrenil uživanje v "preostanku zelo dragega dopusta". Paltrow na to suho odgovori: “No, izgubila sem pol dneva smuke."

Naslednji naj bi na mesto za priče sedli Gwynethina otroka Apple in Moses ter njen soprog Brad Falchuk.