Foto:
Foto:
Meg Ryan je bila med tistimi, ki so ob telefonskih aparatih zdržali najdlje.
Program je povezoval Jay Leno, ki je denar nabiral s prodajo predmetov, ki so jih na prireditvi uporabljali zvezdniki.
Prireditev je bila privlačna tudi za glasbene sladokusce - tudi zaradi Stevieja Wonderja.

Zvezdniki so sodelovali na telefonskem maratonu, ki sta ga organizirala ameriški Rdeči križ in televizijska postaja NBC.

Najbolj prizadevni
Najdlje so ob telefonskih slušalkah vztrajali igralci Leonardo DiCaprio, Nicolas Cage, Johnny Depp, Meg Ryan, Tim Robbins, Ray Romano, manekenka Cindy Crawford in George Clooney, tudi eden glavnih organizatorjev te dobrodelne prireditve.

Clooney je zaslužen tudi za to, da je gledalce neposrednega prenosa akcije nagovoril tudi ameriški politični komentator Bill O'Reilley, ki je sprva podvomil o tem, kam bo šel ves denar, ki ga bodo z akcijo zbrali.

Rdeči križ je zagotovil, da bodo 94 odstotkov denarja zagotovo prejele žrtve cunamijev, preostanek pa je namenjen birokraciji, ki take transakcije ureja.

Sodelujoči
Da imajo tudi igralci zelo veliko srce, dokazuje bogata udeležba največjih zvezd igralskega sveta. Po nekaj klicev so tako sprejeli tudi Robert De Niro, Kevin Spacey, Clint Eastwood, Renee Zellweger, Goldie Hawn, Michael Douglas, njegova žena Catherine Zeta Jones, Matt Damon, Ben Affleck in Halle Berry.

V dvorani so za podporo in dober namen sedeli še igralci Jamie Foxx, Naomi Watts, Hugh Grant, James Woods, Annette Bening, Uma Thurman, Quentin Tarantino, Kelsey Grammer, Rob Lowe, Robert Downey Jr., Danny De Vito in njegova žena Rhea Perlman, Drew Barrymore in Andy Garcia.

Akcija je potekala brezhibno, čeprav so bile telefonske linije nenehno zasedene. Tisti, ki jim ni uspelo vzpostaviti telefonske zveze, so lahko svoj prispevek nakazali prek spleta.

London, NY in LA
Zvezdniki so si slušalke podajali v New Yorku, Los Angelesu in Londonu, dve uri trajajočo prireditev pa je neposredno prenašala ameriška televizijska hiša NBC.

Program je povezoval voditelj Tonight Showa na NBC-ju Jay Leno, ki je gledalcem v zameno za sodelovanje v akciji ponujal tudi telefon, uporabljen med akcijo, ali kavno skodelico s podpisom želene zvezde.

Za posamezen predmet so gledalci ponujali tudi do 3.000 dolarjev, vse prispevke pa so namenili žrtvam katastrofalnih potresov v jugovzhodni Aziji.

Glasba
Na prireditvi, ki je potekala vzporedno s telefonsko akcijo, so nastopali Morgan Freeman, Madonna, ki je v živo iz Londona odpela Lennonovo pesem Imagine, Nelly, Annie Lennox, Eric Clapton, Sheryl Crow, Norah Jones, Stevie Wonder, Lenny Kravitz in Diana Ross.

In politika
V imenu Georgea W. Busha pa sta se dobrodelne akcije udeležila tudi dva nekdanja ameriška predsednika, oče sedanjega predsednika George Bush in Bill Clinton.