Whitney in Bobby sta se poročila na vrhuncu njene slave, leta 1992. Foto: Reuters
Whitney in Bobby sta se poročila na vrhuncu njene slave, leta 1992. Foto: Reuters
Whitney Houston in Bobby Brown
Nekaj časa sta bila Bobby in Whitney srečna, rodila se jima je tudi hčerka Bobbi Kristina. Foto: Reuters

43-letna poppevka, ki je v svoji karieri osvojila šest grammyjev, se je s šest let mlajšim Bobbyjem Brownom poročila leta 1992, njun zakon pa so zaznamovali nasilje, zloraba alkohola in droge.

V petek je na na vrhovnem sodišču okraja Orange vložila zahtevo za ločitev, vzrok zanjo pa naj bi bile nepopravljive razlike.

Po poroki je šlo vse le še navzdol
Ko sta se Whitney in Bobby poročila, je bila pevka na vrhuncu slave in njeni albumi so se prodajali kot za med. Houstonova je bila v javnosti zelo priljubljena, saj je bila ne samo odlična pevka, ampak tudi brezmadežna princeska, ki so jo puritanski Američani oboževali. Brown pa je bil njeno popolno nasprotje - član fantovske zasedbe New Edition je tipičen R & B pevec.

Po poroki je Whitneyjina priljubljenost začela padati, v javnost so pricurljale novice o tem, da jo mož pretepa, večkrat se je odvajala od raznih opojnih substanc. Nazadnje se je odvajala leta 2005 in po opravljenem programu razglasila, da ji je na pot razsvetljenja pomagala molitev.

Whitney želi skrbništvo
Leto po poroki se jima je rodila zdaj 13-letna hčerka Bobbi Kristina. Whitney menda želi, da bi hčerka živela pri njej, oče pa bi jo lahko obiskoval, kadar bi hotel.

Začela je s petjem gospelov
Whitney je sicer uspela s petjem duhovnih pesmi (gospelov), a se je pozneje podala v bolj popularne vode in šele takrat resnično zaslovela. Leta 1992 je zaigrala tudi v filmu The Bodyguard s Kevinom Costnerjem, njena pesem iz tega filma, I will always love you, pa je bila svetovna uspešnica.