Smith v Berlinu januarja lani med promocijsko turnejo za film Slabi fantje. Foto: AP
Smith v Berlinu januarja lani med promocijsko turnejo za film Slabi fantje. Foto: AP

"Mislim, da bom za zdaj počakal, da se moja morebitna politična pisarna malce očisti, potem pa bom na neki točki razmislil o tem," je dejal 52-ltni igralec v podcastu Pod Save America.

Smith je ob tem dejal, da namerava vsekakor opraviti svoj del, pa naj si bo to še naprej v svetu umetnosti ali pa na neki točki v politični areni. Igralec se je v pogovoru dotaknil tudi svojih izkušenj z rasizmom in dejal, da so ga že večkrat oklicali za "zamorca".

"Na srečo, za mojo lastno psiho, me za zamorca nikdar ni označila kaka pametna oseba. Tako da sem odrastel z vtisom, da so rasisti in rasizem butasti in se jih da pretentati, samo pametnejši moram biti od njih," je delil.

Smith je še dejal, da ko je enkrat začel delati v Hollywoodu, je začel prepoznavati "razliko med nevednostjo in zlobnostjo". "Nevednost bolj prevladuje kot čisto zlo, tako da me je vedno opogumljalo, da bi proces izobraževanja in razumevanja lahko olajšal nekatere nevarnejše in težje vidike rasizma, ki so, žal, globoko vtkani v tkivo naše države."