Will Smith je prvič spregovoril o marčevskem dogodku. Foto: Reuters
Will Smith je prvič spregovoril o marčevskem dogodku. Foto: Reuters

V videoposnetku igralec odgovarja na nekaj najpogostejših vprašanj, ki so mu bila zastavljena vse od trenutka, ko je na podelitvi oskarjev marca letos zaradi zbadanja Jade Pinkett Smith odvihral na oder in udaril voditelja prireditve Chrisa Rocka.

"Chris, opravičujem se, moje vedenje je bilo nesprejemljivo," je v uvodu povedal prejemnik letošnjega oskarja za najboljšega igralca v glavni vlogi (Kralj Richard). Dodal je, da se je že skušal pogovoriti z Rockom, vendar on na to še ni pripravljen: "Ko boš pripravljen, sem tukaj."

Zvezdnik je dejal, da je pretekle mesece v glavi ponavljal dogodke in dodal, da ni niti pomislil na to, koliko ljudi je prizadel v trenutku, ko se je odločil na zbadljivke odgovoriti z nasiljem. Poudaril je, da njegova žena Jada ni zahtevala takšnega posredovanja. "Opravičujem se otrokom in družini, ki so zaradi mojih dejanj trpeli," je še povedal Smith.

Po incidentu prejel prvega oskarja

Tudi Jada je v eni izmed izjav povedala, da si ničesar ne želi bolj, kot da se igralca pobotata. Po "klofuti leta," je Smith prejel svojega prvega oskarja za najboljšega igralca v glavni vlogi za film Kralj Richard, ki govori o očetu teniških zvezdnic Serene in Venus Williams. Zaradi izpada so zvezdnika za 10 let izobčili iz vseh dogodkov Akademije.