Zverižen Woodsov enoprostorec po nesreči. Foto: Reuters
Zverižen Woodsov enoprostorec po nesreči. Foto: Reuters

45-letnega zvezdnika golfa so morali iz zverižene pločevine njegovega enoprostorca izrezati gasilci in reševalci, a naj bi okreval.

V nesreči je utrpel odprt zlom golenice in mečnice desne noge, zato so mu morali vstaviti kovinsko opornico. Poškodbe stopala in gležnja so stabilizirali z vijaki in ploščicami. "Trenutno je buden, se odziva in okreva v njegovi bolnišnični sobi," so dodali v izjavi iz losangeleškega UKC-ja.

Sorodna novica Huda prometna nesreča Tigerja Woodsa, zvezdnika golfa morali izrezati iz vozila
Woods je imel že tako težave s hrbtenico, zdaj pa ga zagotovo ne bo na mastersu v Augusti. Foto: AP
Woods je imel že tako težave s hrbtenico, zdaj pa ga zagotovo ne bo na mastersu v Augusti. Foto: AP

Carlos Gonzalez, namestnik losangeleškega šerifovega urada, ki je bil prvi na prizorišču nesreče malo po 7. uri zjutraj, je povedal, da je Woods lahko "srečen, da je živ".

Ob tem je še dodal, da golfist ni mogel stati, ko so ga potegnili iz vozila. Woods je bil pripet z varnostnim pasom in je bil še vedno "priseben in miren", ko je policistom povedal svoje ime. "Gospod Woods ima veliko srečo, da je preživel," je dodal.

Šerif Alex Villanueva je pozneje povedal, da je Woods izgubil oblast nad vozilom na cesti med naseljema Rancho Palos Verdes in Rolling Hills Estates, prebil ograjo in pristal okoli sto metrov proč, kar da nakazuje, da je vozil hitreje, kot je tam omejitev. "A ker je cesta speljana navzdol in je zelo ovinkasta, je na tem območju veliko nesreč. Te niso nobena redkost."

Woodsovo vozilo je po prebitju ograje zadelo tudi v drevo in se večkrat prekotalilo. Je pa Villanueva dejal, da ni dokazov, da bi bil Woods pod kakršnim koli vplivom alkohola ali zdravil, kot so nekateri ugibali zaradi Woodsovih preteklih incidentov.

Dobre želje slavnih

Woodsu, zmagovalcu 15 največjih turnirjev na svetu (več jih ima samo legendarni Jack Niklaus), ki velja za enega največjih golfistov vseh časov, so hitro okrevanje zaželeli številni športni kolegi in zvezdniki.

Med njimi so nekdanja predsednika Donald Trump in Barack Obama, pa teniška šampionka Serena Williams, košarkarski zvezdnik Stephen Curry, pevka Mariah Carey in tudi njegovo nekdanje dekle, nekdanja smučarska zvezdnica Lindsey Vonn.

"Molim za TW," je tvitnila Vonnova, ki je bila z Woodsom v zvezi med letoma 2013 in 2015.

Woods okreva po operaciji v losangeleškem UKC-ju. Foto: Reuters
Woods okreva po operaciji v losangeleškem UKC-ju. Foto: Reuters

"Tiger Woods in njegova družina sta v mojih molitvah – za hitro okrevanje najboljšega golfista vseh časov. Če smo se česa naučili v teh letih, je to, da je na Tigerja vedno treba računati," je tvitnil Obama.

Naj čim prej okreva, je Woodsu zaželel tudi Trump, tudi sam navdušen golfist. "Pravi šampion si!" mu je sporočil v izjavi za javnost, saj Twitterja ne more več uporabljati.

Tretji večji Woodsov prometni incident

Zaskrbljenost je izrazil Justin Thomas, eden Woodsovih najboljših prijateljev na turneji in tretji igralec sveta. "Slabo mi je. Veste, boli, ko vidite enega svojih najtesnejših prijateljev v nesreči. Samo upam, da je v redu. Skrbi me tudi za njegova otroka, prepričan sem, da jima je težko," je dejal čustveni Thomas.

Oglasil se je tudi prvi mož turneje PGA Jay Monahan. "V imenu PGA-ja in naših igralcev – molimo za Tigerja, in ko bo okreval, bo imel našo polno podporo," je zapisal.

Vozilo se je večkrat prevrnilo po strmem pobočju. Foto: Reuters
Vozilo se je večkrat prevrnilo po strmem pobočju. Foto: Reuters

To sicer ni prva odmevna nesreča Tigerja Woodsa – leta 2009 se je sredi burne ločitve od žene Elin z enoprostorcem zaletel v drevo in hidrant pred svojo hišo na Floridi.

Leta 2017 pa so ga aretirali, potem ko ga je floridska policija našla nezavestnega za volanom pod vplivom alkohola in zdravil na recept. Woods je takrat dejal, da je vzel protibolečinske tablete in pomirjevala, da pa ni vedel, da bodo tako vplivala nanj.

Woodsovo nadaljevanje kariere je tako trenutno pod vprašajem. Že tako je prejšnji teden novinarjem dejal, da bo zaradi decembrske operacije hrbtenice – že pete – morda moral izpustiti prihajajoči turnir serije masters v Augusti v zvezni državi Georgia.