V najnovejšem filmu Woodyja Allena igra poleg Carle Bruni (desno) še ameriški igralec Owen Wilson. Foto: EPA
V najnovejšem filmu Woodyja Allena igra poleg Carle Bruni (desno) še ameriški igralec Owen Wilson. Foto: EPA

Allen je že režiral Sarkozyjevo soprogo, supermodel in pevko Carlo Bruni, v svojem zadnjem filmu, Polnoč v Parizu (Midnight in Paris), ki bo svetovno premiero doživel maja na filmskem festivalu v Cannesu.
Ko je francoski tednik Journal du Dimanche Allena vprašal, če si lahko predstavlja, da bi kako vlogo v katerem izmed njegovih naslednjih filmov dal še Sarkozyju, je sloviti režiser odgovoril, da si lahko. "Če bi mi kdaj na pamet padla taka zamisel, bi mu brez težav našel delo. Vidim ga v vlogi tipa Bogarta," je dejal.
Bogart je v 30., 40. in 50. letih prejšnjega stoletja nastopil v okoli 75 filmih, a je najbolj znan po vlogah nepopustljivega zasebnega detektiva Sama Spada v Malteškem sokolu in uporniškega junaka Ricka Blaina v Casablanci.
Bolj kot Pesci?
Ko je novinar vprašal, ali Sarkozyju morda ne bi bolj ustrezalo oponašanje nekega drugega ameriškega igralca, znanega po vlogah psihopatskih gangsterjev, Joeja Pescija, se je Allen zasmejal: "Kvazizlikavca? Da, da, prepričan sem, da bi lahko igral tudi to."

Allen je ob tem še zanikal govorico, da bo Brunijeva po svoji epizodni vlogi v filmu Polnoč v Parizu morda v njegovem naslednjem filmu dobila večjo vlogo, češ da nima nobenih načrtov postati igralka in da je prejšnjo vlogo sprejela le za zabavo.