Wyclef Jean s svojo galsbo navdušuje množice. In tudi v prihodnje bo tako. Foto: Reuters/EPA
Wyclef Jean s svojo galsbo navdušuje množice. In tudi v prihodnje bo tako. Foto: Reuters/EPA

"Zdaj je že v domači oskrbi. Čez en teden se bo verjetno lahko vrnil na delo, do takrat pa njegova družina prosi za nekaj miru, da si bo lahko spočil," je povedala Marian Salzman, ki ni želela razkriti, v kateri bolnišnici so poskrbeli za zvezdnika.

Po neuspešni kandidaturi za predsednika Haitija se je umaknil iz politike
Dobitnik dveh grammyjev je bil v zadnjem času precej zaposlen. Poleg snemanja novega albuma, ga je poleti zaposlovala kampanja za predsednika Haitija. Wyclef je sicer po tem, ko je haitijska volilna komisija avgusta zavrnila njegovo predsedniško kandidaturo, izstopil iz tekme za predsednika države.

Uradniki so namreč presodili, da zvezdnik hip hopa ne izpolnjuje ključnega pogoja - kandidat mora pred volitvami na Haitiju, v najrevnejši državi na zahodni polobli, kjer je v katastrofalnem januarskem potresu umrlo kar 300.000 ljudi, živeti vsaj pet let zapored.

Nov album končan prihodnje leto
Jean je rojen na Haitiju, a se je že pri devetih letih z družino preselil v New York, zdaj pa živi v New Jerseyju. Po zavrnitvi njegove predsedniške kandidature je 37-letnik sporočil, da zapušča politiko in da se bo še bolj posvetil snemanju novega albuma. Ta naj bi bil končan prihodnje leto, zaznamovala pa ga bo prav neuspešna politična izkušnja. Naslov albuma bo If I were President, the Haitian Experience (Če bi bil predsednik, haitijska izkušnja), piše Reuters.