Yoko Ono, ki slovi tudi po ljubezenski in ustvarjalni zvezi s pokojnim frontmanom skupine The Beatles Johnom Lennonom, je pretekli teden izdala album remiksov Yes, I'm a Witch Too. Foto: EPA
Yoko Ono, ki slovi tudi po ljubezenski in ustvarjalni zvezi s pokojnim frontmanom skupine The Beatles Johnom Lennonom, je pretekli teden izdala album remiksov Yes, I'm a Witch Too. Foto: EPA
false
Lennon in Yoko Ono sta se spoznala leta 1966 in se romantično ter umetniško ujela. Foto: AP

Razlog za razpad v 70. letih preteklega stoletja izjemno priljubljene skupine The Beatles, ki je prodala rekordno število albumov, še vedno buri duhove številnih oboževalcev. Nekateri trdijo, da je nenehna prisotnost Yoko Ono v studiu še dodatno zaostrila napetosti med člani Beatlov.

83-letna Yoko Ono pa je za Us Weekly povedala, da nima nič s tem: "Nič nimam z razpadom skupine The Beatles. Menim, da je Paul McCartney zelo kul."

Kot kaže, so zamere med Paulom McCartneyjem in Yoko Ono res pozabljene. To je v preteklosti povedal tudi McCartney, vztraja namreč, da njegova odločitev, da zapusti skupino, ni bila motivirana z njegovim odporom do vdove Johna Lennona: "Prav gotovo ni razdrla skupine, skupina je sama razpadala."

Lennon in Yoko Ono sta se spoznala leta 1966 in se romantično ter umetniško ujela. Znana sta predvsem po tem, da sta v postelji protestirala proti vojni v Vietnamu. V prispevku za Us Weekly je umetnica priznala, da Lennona še vedno vsak dan pogreša. Glasbenika je leta 1980 pred newyorško stanovanjsko hišo, v kateri sta zaljubljenca živela, ustrelil Mark David Chapman.

Yoko Ono je med 25 stvarmi, ki jih o njej nismo vedeli, razkrila še, da že od 50. let preteklega stoletja ne pije alkohola, če bi se reinkarnirala v žival, pa bi bila rada vrabec.

Izšel je album remiksov
Yoko je sicer prejšnji teden izdala album remiksov Yes, I'm a Witch To, vključuje pa nove različice njenih skladb, ki jih podpisujejo priznani glasbeniki. Med njimi so alternativni rockerji Death Cab for Cutie, mojster elektronike Moby ter umetničin in Lennonov sin Sean Lennon.