Saša svojo zaročenko spodbuja ob
Saša svojo zaročenko spodbuja ob "sveti travi" v zahodnem Londonu. Foto: Reuters
Marija Šarapova
Kako daleč se bo Šarapova prebila v Wimbledonu? Foto: EPA

Med sezono košarkarske Lige NBA so ljubitelji športa zaljubljenca lahko večkrat videli v obrnjenih vlogah - Šarapova si je namreč ogledala precej tekem Vujačičevih moštev Los Angeles Lakers in New Jersey Nets. Zdaj se na igrišču trudi Šarapova, Vujačić pa je njen glasen podpornik na tribuni.

"Tako mi je veliko lažje igrati. V zadnji sezoni sem videla več košarke kot prej v vsem življenju in naučila sem se, da je težje biti ob igrišču ali pa stiskati pesti pred televizijo, kot pa biti v aktivni vlogi," je Šarapova dejala o podpori zaročenca po zmagi v 3. krogu Wimbledona.

Vujačičeva selitev iz Kalifornije v New Jersey je imela za športni par slabo in dobro stran; Šarapova si ni mogla več ogledati toliko tekem kot prej, po drugi strani pa je Vujačičeva nova ekipa ostala brez končnice v NBA, tako da je lahko mariborski košarkar Šarapovo spremljal že prejšnji mesec na Odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Že takrat je bilo čutiti njegov dober vpliv, saj je Šarapova prišla do polfinala.

"Človeka lahko veliko bolje spoznaš, ko si z njim ves dan. Takšnih priložnosti je bilo do zdaj v najinem razmerju malo. Oba sva športnika, a v zelo različnih disciplinah. Vseeno je lepo, ker veva, kako stvari potekajo, in ni treba ničesar razlagati," je o ujemanju športnega para dejala teniška igralka in dodala, da ji je Vujačić med turnirji v veliko oporo: "Oba uživava v tem, toda ker sem na tekmovanju, sem tudi zelo tekmovalna, želim si zmagati in oba skupaj delava za to."

Šarapova je v Wimbledonu zmagala leta 2004, letos pa upa na četrto lovoriko na velikih turnirjih.