Foto: Reuters
Foto: Reuters

Odvetniška ekipa Taylor Swift je Jacku Sweeneyju, študentu univerze v osrednji Floridi, ki spremlja uporabo zasebnega letala Taylor Swift in drugih javnih osebnosti, poslala pismo, v katerem zahteva, naj to prekine, je ta teden prvi poročal Washington Post.

Decembra so pevkini odvetniki Sweeneyja obtožili, da je sodeloval pri "zalezovanju in nadlegovanju" zaradi njegovega sledenja dejavnosti pevkinega letala. "Čeprav je to za vas lahko igra ali pot, za katero upate, da vam bo prinesla bogastvo ali slavo, je za našo stranko to vprašanje življenja ali smrti." Dodali so, da "ni legitimnega interesa ali javne potrebe po teh informacijah razen za zalezovanje, nadlegovanje ter izvajanje prevlade in nadzora".

Sweeney je za Washington Post povedal, da je bilo pismo pevkine pravne ekipe verjetno taktika ustrahovanja in da je sledilo kritikam, s katerimi se je Swift soočila zaradi okoljskega vpliva uporabe zasebnega letala.

Tiskovni predstavnik pevke je odgovoril, da so te navedbe netočne, saj pevka letalo med drugim pogosto posoja drugim.

21-letni Sweeney sledi uporabi letal javnih osebnosti, pri tem pa meri njihove ogljične odtise. Uporablja javno dostopne podatke Zvezne uprave za letalstvo (FAA) in oddajanje signalov iz letal. S svojim početjem si je prislužil uvrstitev med Forbesovih 30 izstopajočih posameznikov, ki imajo manj kot 30 let.