Na podelitvi nagrad Sherry Lansing Leadership Award so nagradili ženske v šovbiznisu, med prejemnicami pa je bila tudi Adele. Ko je stopila na oder, se je ozrla tudi na svojo kariero.

Priznala je, da se počuti nelagodno, da sprejema nagrado za svoje glasbeno udejstvovanje, saj je v svoji 17-letni karieri izdala le štiri albume. "Zdi se mi, kot da sem šele pravzaprav prišla."

Adele je v govoru dejala, da se včasih sprašuje, "ali ljudje mislijo, da sem preračunljiva, ko med albumi izginem za več let, ali da je izmuzljiva in verjame, da manj pomeni več".

Po njenih besedah nič od tega. Pravi razlog, da je do zdaj izdala le štiri albume, temelji na odločitvi, ki jo je sprejela po tem, ko je zanosila na vrhuncu izredno priljubljenega albuma 21 iz leta 2011. Kot je povedala, so ji mnogi rekli, da gre za karierni samomor.

"Vedno sem šla proti toku in takrat sem se odločila, da zavrnem idejo, da moraš biti nenehno pomemben, da bi bil uspešen, in da morda lahko postanem uspešnica tako na odru kot zunaj njega tudi brez tega. In uspelo mi je," je dejala ponosno na odru, medtem ko je občinstvo njen govor pospremilo z ovacijami.

Dodala je, da je razlog za to "žrtvovanje žensk pred mano". "Zaradi njih imam vso pravico biti nadrejena na delu in nadrejena doma," je dodala.