Harry Styles. Foto: AP
Harry Styles. Foto: AP

Sodišče Harrow Crown je že februarja obravnavalo primer domnevnega zalezovanja. Myra Carvalho naj bi namreč Harryju Stylesu v manj kot mesecu dni poslala 8000 kartic. Med njimi naj bi bile tudi poročne, Brazilka naj bi celo odpotovala v Združeno kraljestvo, tako naj bi bili dve pismi celo ročno dostavljeni na dom 30-letnega britanskega pevca.

Sorodna novica Ženska naj bi Harryju Stylesu v mesecu dni poslala več tisoč kartic in pisem

Sprva se obtoženka ni izrekla o krivdi in je bila zadržana v priporu. Na istem sodišču v Londonu se je tako znova pojavila 19. aprila, kjer pa je le priznala krivdo v obtožbah. 35-letnica bo tako zaradi zalezovanja grammyjevega nagrajenca, kar naj bi mu povzročilo stisko, 14 tednov preživela v zaporu, poroča Sky News.

Prav tako so ji za prihodnjih 10 let odredili prepoved približevanja. Tako so ji ukazali, naj z glasbenikom ne kontaktira neposredno ali posredno, obenem pa ne bo smela na kakršne koli dogodke, kjer bo zvezdnik. To seveda vključuje tudi njegove koncerte.

Carvalho, ki je prebivala v hostlu v predelu Kensington in Chelsea, je bilo tudi rečeno, naj ne vstopa več na območje severozahodnega Londona, ki je bilo opisano na sodišču.

Naloženo ji je bilo tudi plačilo odškodnine v znesku 134 funtov (približno 167 evrov).