Joshua Jackson in Jodie Turner Smith. Foto: Reuters
Joshua Jackson in Jodie Turner Smith. Foto: Reuters

Zahtevo za ločitev od 45-letnega ameriškega igralca, ki je zaslovel z vlogo v mladinski seriji Simpatije (Dawson's Creek), je vložila 37-letna britanska igralka. Par ima skupaj triletno hčer Juno Rose Diano, za katero želi Jodie polno skrbništvo. Zvezdnika pred poroko nista podpisala poročne pogodbe.

Zveza omenjenih igralcev je sicer dolgo časa veljala za zelo trdno, prve razpoke pa so se pojavile pred enim letom, ko sta drug drugemu nehala slediti na družbenih omrežjih, poročajo rumeni mediji. To sta popravila čez nekaj dni, Joshua pa je takrat o svoji ženi govoril z izbranimi besedami: "Brez dvoma je ena najlepših žensk na našem planetu. Ko se pojavi na rdeči preprogi, dobesedno zažari. Je pravi čudež, zato je ne bom izpustil. Povem vam, ni lepšega občutka kot zjutraj se zbuditi in zagledati njen obraz."

Joshua in Jodie sta se poročila decembra leta 2019, potem ko sta se leto prej spoznala prek skupnega prijatelja. Jodie je razkrila, da se je njuna zveza začela kot romanca za eno noč, ona pa je bila tista, ki je med novoletnimi počitnicami v Nikaragvi pokleknila pred njega in ga zaprosila.

Jodie je sicer vrsto let delala na banki, dokler ni spoznala glasbenika Pharrrella Williamsa, ki jo je prepričal, naj se preseli v Los Angeles in postane manekenka. Igralski debi je dočakala leta 2013 v HBO-jevi nadaljevanki Prava kri, širšo prepoznavnost pa ji je prinesel film Queen & Slim iz leta 2019.

Joshua je po drugi strani v igralskem poslu že vse od leta 1991, pet let je v seriji Simpatije igral Paceyja Witterja. Pred Jodie je bil deset let v zvezi z igralko Diane Kruger.