Zsa Zsa je prikovana na invalidski voziček vse od leta 2002, ko je bila udeležena v prometni nesreči. Med vožnjo k frizerki se je igralka zaletela v drog na Sunset Boulevardu. In od takrat zanjo skrbi njen mož. Foto: EPA
Zsa Zsa je prikovana na invalidski voziček vse od leta 2002, ko je bila udeležena v prometni nesreči. Med vožnjo k frizerki se je igralka zaletela v drog na Sunset Boulevardu. In od takrat zanjo skrbi njen mož. Foto: EPA
Frederick von Anhalt
Njen mož Frederic von Anhalt je bil na začetku z informacijami o igralkinem zdravstvenem stanju zelo skop. Foto: EPA

93-letna igralka je pretekli konec tedna padla s postelje in bila prepeljana z rešilnim vozilom v bolnišnico Ronalda Reagana UCLA Medical Center v Los Angelesu.

Igralkin mož princ Frederic von Anhalt trdi, da je njeno stanje kritično, čeprav je v petek zvečer dobila transfuzijo krvi. Vendar, kot je še dodal, je trenutno pri zavesti, tako mu je včeraj lahko stisnila roko in zašepetala par besed v uho.

Hči bolj optimistična
Njena hči je v petek zanikala poročanja medijev, da je njena mati v kritičnem stanju in se ne odziva na človeški dotik.

"Ni v komi. Odziva se na vse in dobiva zdravila. Vsi življenjski znaki so močni in še vedno govori," je za Reuters komentirala materino stanje Constance Francesca Hilton. Hčerka je za tiskovno agencijo spregovorila potem, ko je obiskala Zsa Zso v bolnišnici sredi tedna.

Operacija je bila po njenih besedah uspešna in kolk naj bi se celil, toda igralkin deveti mož von Anhalt je bolj zaskrbljen. Zsa Zsa je poleg padca utrpela tudi pretres možganov in zdravniki so zaskrbljeni, da bi se stanje lahko še poslabšalo, trdi von Anhalt. "Zdravniki jo še želijo opazovati, da se prepričajo, ali se stanje izboljšuje. Toda za zdaj stvari ne kažejo najbolje," je za tiskovno agencijo Reuters njeno stanje v petek komentiral njen mož.

In še tretje poročilo o njenem stanju ...
Po drugi strani je igralkin predstavnik za stike z javnostjo John Blanchette za tiskovno agencijo AP zatrdil, da naj bi Zsa Zsa utrpela celo kap med operacijo. Dodal je še, da mu je njen mož povedal, da je močno krvavela in se ni odzvala na operacijo. "Ni govorila, ni se odzivala. Niso ji več dajali morfija, da bi videli, če je bil to razlog njenega neodzivanja," je razložil Blanchette.