Emma Coronel ob prihodu na sodišče v Brooklynu. Foto: AP
Emma Coronel ob prihodu na sodišče v Brooklynu. Foto: AP

29-letna Emma Coronel je morala na sojenju možu v New Yorku prenašati izpovedi njegove ljubice, denarja od tihotapljenja mamil v ZDA ne bo več in treba se bo znajti v dobro dvojčic, ki ju ima z nekdanjim šefom kartela Sinaloa El Chapom.

Idejo o modni liniji je objavila na Instagramu, kjer ima 100.000 sledilcev. Vse, ki imajo kakšno dobro idejo, je pozvala, naj stopijo v stik z njeno odvetnico Mariel Colon, ki je zastopala tudi zaprtega moža.

Emma Coronel je bila poleg moža in njegove ljubice zvezda sojenja v Brooklynu in je vzbujala pozornost s tesnimi oblačili, ki so poudarjala njene obline.

Njen mož se je medtem najraje oblačil v pisane srajce in športne copate, na glavi pa nosil kapo s ščitkom.

El Chapu bodo kazen izrekli junija. Foto: AP
El Chapu bodo kazen izrekli junija. Foto: AP

El Chapo se je s Coronelovo, v ZDA rojeno in odraslo misico, sicer pa hčerko ene od Guzmanovih namestnic, poročil leta 2007, ko je bilo njej komaj 18 let, njemu pa skoraj 50.

Z modno linijo tudi domnevna hčerka

Ideja Coronelove ni ravno originalna, saj je že januarja modno linijo lansirala Alejandrina Gisselle Guzman, ki trdi, da je gangsterjeva hči.

Njena modna linija nosi ime "El Chapo 701", kar nepotrjenemu očetu ne more biti všeč, saj so ljudje v časih, ko je bil na mamilarskem vrhu, zaradi uporabe vzdevka El Chapo ("Kratki"), umirali. Številka 701 pa pomeni najvišjo uvrstitev Guzmana na Forbesovi lestvici svetovnih bogatašev.

Zvezna porota v Brooklynu je februarja odločila, da je Guzman kriv tihotapljenja mamil v ZDA. Kazen mu bo izrečena junija.

Sodili so mu v ZDA, kamor ga je Mehika izročila po obljubi, da ne bo smrtne kazni. V Mehiki je sicer El Chapo kar dvakrat ušel iz zapora, domnevno s pomočjo podkupljenih paznikov.