Foto: EPA
Foto: EPA

V intervjuju za revijo Rolling Stone je pisatelj razkril, da je velik oboževalec uspešnice iz leta 1999, v bistvu priredbe instrumentalne pesmi Pereza Prada. King je povedal, da je velik oboževalec Bege, romanopiščeva ljubezen pa je šla skoraj predaleč: "Žena mi je grozila z ločitvijo, tolikokrat sem si jo predvajal. Imel sem poletni miks z več različicami, ena od njih je bila instrumentalna." Avtor uspešnic, kot so Izžarevanje, Zelena milja in Tisto, je instrumentalno različico skladbe zavrtel tolikokrat, da je bila njegova soproga z živci že čisto na koncu: "Še enkrat, pa te bom pustila, prekleto," je njene besede povzel za revijo Rolling Stone.

King se je s Tabitho poročil leta 1971, tudi ona je pisateljica, skupaj pa imata tri otroke, hčerko Naomi ter sinova Owena in Josepha. King je še povedal, da med pisanjem posluša predvsem tehno ali disko glasbo, njegova najljubša izvajalca pa sta LCD Soundsystem in Fatboy Slim.

Povedal je tudi, da lahko piše zgolj pri takšni glasbi: "Če bi poskušal pisati in poslušati Leonarda Cohena, kako za vraga bi to naredil? Moral bi poslušati besede in to, kar govori." Avtor trenutno oglašuje svojo najnovejšo knjigo Holly, ki spremlja zasebno detektivko, ki poskuša rešiti niz izginotij na vrhuncu pandemije covida-19. V začetku tega leta je bila v kinematografih predvajana filmska priredba njegovega dela Boogeyman, ki temelji na Kingovi kratki zgodbi iz leta 1973. Film je režiral Rob Savage.