Promocija nogometa - lepše polovice športnih zvezdnikov so se takole v tematskih nedrčkih postavile na ogled. Foto: EPA
Promocija nogometa - lepše polovice športnih zvezdnikov so se takole v tematskih nedrčkih postavile na ogled. Foto: EPA

Nekoč so deklice na vprašanje, kaj želijo postati v življenju, odgovarjale, da so njihove sanje postati zdravnica, balerina, igralka, učiteljica ali celo barbika. A danes se sploh ne tako redko - še zlasti v bolj nogometno zavednih državah - sliši, kako si želijo postati - žene nogometašev.
Zakaj bi se šolale, se ubadale s službo in z revno plačo, ko pa se dekle lahko prijavi za tekmovanje za mis in ujame nogometaša z milijoni na bančnem računu?
Katera je najlepša?
Z današnjo "uverturo" v evropsko prvenstvo v nogometu smo zbrali nekaj fotografij teh prelepih deklet, ki bodo s tribun spodbujale svoje drage.
Noémie Lenoir bo držala pesti za Makéléléja, Helen Swedin za Figa, Nereida Gallardo za Ronalda ...
Med njimi pa ne bo verjetno najbolj znane žene nogometašev - Victorie Beckham, saj se z nogometom obsedena Anglija sploh ni kvalificirala. Pa tudi misica slovenskega nogometaša Sebastjana Cimerotiča Sabina Remar žal ne bo prišla na svoj račun.
K. S.

V ZDA rojena Melissa Satta je dekle italijanskega zvezdnika Christiana Vierija - druži ju ljubezen do poziranja. Melissa je manekenka in prva spremljevalka mis Italije 2003.
27-letna Eva María González Fernández je spremljevalka španskega vratarja Ikerja Casillasa, mis Španije 2003 in udeleženka mis universe istega leta. Foto: Maxim
Nemški reprezentant Tim Borowski je od leta 2006 poročen z Leno Mühlbacher. Imata leto dni staro hčer Emilio.
27-letna Elena Santarelli je dekle italijanskega reprezentanta Rolanda Bianchija. Je vrhunski supermodel, ki ji je kariero omogočila zmaga na uglednem tekmovanju Elite Model Look Competition leta 1999. Treba je priznati, da je Elena enkratna promocija za nogomet.
30-letno Sylvie van der Vaart so pred petimi leti proglasili za najlepšo žensko na Nizozemskem. Leta 2005 se je ob veliki pozornosti državnih medijev poročila z nizozemskim reprezentantom Rafaelom van der Vaartom. Rafael je zapustil klub Ajax in presedlal k hamburškemu HSV-ju, Sylvie pa je bila proglašena za mis Bundeslige.
Misica je očarala tudi Španca Sergia Ramosa - zanj je bila usodna 23-letna Elisabeth Reyes, mis Španije 2006. 180 centimetrov visoka lepotička, ki se, jasno, ukvarja z manekenstvom, pa ima, kot kaže, višje ambicije, saj se je vpisala na fakulteto za administrativni menedžment.
V Rusiji rojena 23-letna Oksana Andersson se je že v otroštvu preselila na Švedsko, tam poizkušala glasbeno in manekensko kariero, nato pa ujela švedskega igralca italijanskega kluba Roma Christiana Wilhelmssona, s katerim je tudi zaročena. Prsata lepotička je že večkrat krasila naslovnico slovite revije za moške FHM.
30-letni mednarodni supermodel Marta Cecchetto je lepša polovica zvezdnika italijanske reprezentance in münchenskega Bayerna Luce Tonija, ki ga je spoznala pred devetimi leti v neki diskoteki.
Z morda najlepšo ženo se lahko pohvali Francoz Claude Makélélé. Zvezdnik Chelseaja je namreč poročen s slovitim francoskim supermodelom, 28-letno Noémie Lenoir. Temnopolta lepotica že od mladih let sodeluje z vsemi modnimi velikani - od Victoria's Secret do Gapa, skupaj z Laetitio Casto in Andie McDowell pa je leta 2001 postala obraz L'Oreala. Preizkuša se tudi v filmskem svetu. Foto: EPA
24-letna Nereida Gallardo je osvojila srce za mnoge najlepšega nogometaša, Portugalca Christiana Ronalda. Lepotička se je že začela hvaliti, da naj bi v kratkem postala celo gospa Ronaldo, on pa ji je poroko obljubil pod enim pogojem: če Portugalska zmaga na Euru.
Italijanu Gianlucu Zambrotti posteljo greje lepa soproga Valentina. Foto: EPA
Hrvaški reprezentant Vedran Ćorluka, igralec Manchester Cityja, in njegovo dekle Iva Buzov.
Italijanski napadalec Marco Borriello se druži z nadvse zanimivo manekenko Belen Rodriguez.
Italijanski vratar Gianluigi Buffon prisega na češko lepoto. Njegova izbranka, 30-letna Alena Šeredova, je bila nekoč miss Češke. Foto: EPA
Robert Kovač je srečno poročen z nekdanjo mis Hrvaške Anico Martinović.
Francesca Chillemi, dekle mladega italijanskega nogometaša Alberta Aquilanija, je bila leta 2003 mis Italije.
Poosebljeni seksapil je 27-letna italijanska manekenka Ilary Blasi, ki je lani stopila pred oltar z zvezdnikom italijanske Rome Francescom Tottijem (na Euru ne bo igral).
Čeh Tomas Rosicky je ujel nekdanjo mis Češke Jano Kocurovo.
28-letna španska igralka in manekenka Nuria Bermudez je hkrati soproga in agentka prvega strelca španskega rvenstva Daniela Guize.
Švedski nogometaš Anders Svensson je poročen z dansko manekenko Anine Bing.
Španski model Mamen Sanz je soproga kapetana madridskega Reala Raula (na Euru ga ne bomo videli) in mati njegovih štirih sinov. Foto: EPA
Edita Hortova je dekle češkega zvezdnika Milana Baroša, pod pasom pa ima številne lepotne lente: mis Evrope 2005, prva spremljevalka mis Češke 2004 in prva spremlejvalka mis turizma 2005. V prostem času goji kaktuse. Mogoče.
Portugalski šampion Luis Figo je ulovil eno najuspešnejših švedskih menekenk Helen Swedin. 32-letnica je med drugim tudi obraz modne hiše H&M, paru pa so se v njuni desetletni zvezi (spoznala sta se na predstavi flamenka) rodile tri hčerke.