Eugenie in Laura - še lani nerazdružljivi, letos pa povsem oddaljeni. Foto: Instagram
Eugenie in Laura - še lani nerazdružljivi, letos pa povsem oddaljeni. Foto: Instagram
V Montrealu rojena Eugenie in v Melbournu rojena Laura (s starši se je v Veliko Britanijo preselila pri devetih letih) sta bili kot otroka neločljivi. Foto: Instagram
Bouchardova naj bi se po mnenju poznavalcev ob zadnjih uspehih precej prevzela, medtem ko bo Robsonova zadnje leto raje pozabila. Foto: Reuters
Še do lani so bili taki "selfieji" stalnica. Foto: Instagram

Ko so 20-letno Bouchardovo na tiskovni konferenci pred današnjim finalom vprašali, ali sta z Lauro še tako dobri prijateljici, je ta odgovorila: "Ne, mislim, da ne." Kanadčanka ni želela povedati, kaj je botrovalo sporu, novinarjem je enigmatično navrgla zgolj: "Prepričana sem, da lahko ugotovite. Bom ostala pri tem."

Kot poroča Telegraph, govorice o sporu med dekletoma krožijo že od lani, ko je Robsonova, druga najboljša britanska teniška igralka, nehala slediti Bouchardovi na Twitterju. Nobena od njiju vzroka ni razkrila, viri pa poročajo, da se vse vrti okoli trenerja Nicka Saviana.

Prav na njegovi teniški akademiji na Floridi sta se spoznali kot nadobudni devetletnici in takoj postali dobri prijateljici. Saviano je delal z obema, a zdaj se posveča predvsem Bouchardovi, medtem ko je pri Robsonovi prevzel "zgolj" svetovalno vlogo.

Robsonova je že pred začetkom OP-ja Avstralije januarja letos o neobičajnem dogovoru dejala, da ne ve, kako naj bi to potekalo. "Njegova prva skrb bo ona. Jaz bom z njim zgolj poklepetala ob večerji in podobno."

Na igrišču ni prostora za prijateljstvo?
Svetlolasa Bouchardova, ki rada igra na karto koketnosti, tekmice pa ji očitajo ošabnost, naj bi se tudi načrtno oddaljila od prijateljic iz teniških vrst, saj ji je prijateljstvo oteževalo delo na igrišču, ko se je na drugem koncu mreže znašla katera do njih.

Aprila je v enem od obračunov tesno ugnala Robsonovo, kmalu za tem pa medijem dejala, da na teniški turneji po njenem mnenju ni prostora za prijatelje: "Zame je to eno samo tekmovanje. In mislim, da je pomembno, da se zavedamo, da bomo igrale druga proti drugi, saj nismo kolegice iz ene ekipe."

Teniški Gangnam Style
Pred sporom sta si bili Eugenie in Laura, obe mladinski zmagovalki Wimbledona, zelo blizu. Kadar koli je bila Bouchardova v Wimbledonu, je z mamo (obsedenko s kronanimi glavami, ki je svoje otroke poimenovala po britanskih princih in princesah) stanovala pri Robsonovih, dekleti sta si skoraj deset let med turnirji po vsem svetu delili sobo, prek družbenih omrežij pa sta si redno pošiljali sporočila in objavljali skupne fotografije z najrazličnejših zabav.

Predlani, ko je Kanadčanka kot mladinka osvojila Wimbledon, sta dekleti na Kitajskem posneli svojo različico uspešnice Gangnam Style, ki si jo je na Youtubu ogledalo že več kot pol milijona ljudi.

Robsonova letos zgolj komentatorka
Zadnji tvit, ki ga je Bouchardova poslala Robsonovi, je bil lani, in sicer fotografija steklenice kokakole z napisom "Laura". V zadnjem letu dni se je Kanadčanka krepko povzpela na WTA-lestvici ter se samo letos uvrstila v polfinala OP-ja Avstralije in Roland Garrosa, trenutno je 13. igralka sveta, po današnjem finalu v Wimbledonu (sploh prvem za Kanadčanke), pa bo samo še zrasla.

Robsonova ima na drugi strani precej manj uspešno sezono. Domači Wimbledon je morala zaradi poškodbe zapestja izpustiti, letos je odigrala samo eno partijo, trenutno pa je 91. igralka sveta. Da bi bila vsa stvar za Britanko še bolj neprijetna, komentira finale za Radio 5.
"Genie", kot oboževalci kličejo Bouchardovo, se bo za svoj prvi grand slam borila s štiri leta starejšo Čehinjo Petro Kvitovo.