Oboževalci 50 odtenkov sive, 'porniča za mamice', kot pravijo slabšalno romanu, so celo odprli peticijo proti Hunnamu. Foto: EPA
Oboževalci 50 odtenkov sive, 'porniča za mamice', kot pravijo slabšalno romanu, so celo odprli peticijo proti Hunnamu. Foto: EPA
Kritiško hvaljena serija Sinovi anarhije se končuje s sedmo sezono.

Vsul se je pravi pogrom na filmarje, češ da Hunnam ni primeren za vlogo Greya, nazadnje pa je 34-letnik oktobra od filma odstopil, kot razlog pa navedel "navzkrižje urnikov". Verjel mu je le malokdo - nekateri so menili, da so igralca na željo občinstva preprosto preventivno zamenjali, drugi, da Hunnamu ni bil všeč scenarij in da se je bal, da bo poznan zgolj še po vlogi Christiana Greya.

Glavna vloga skrivnostnega zapeljivca s številnimi spolnimi fetiši, ki v umetnost spolnosti uvaja naivno študentko (Dakota Johnson), je bila nato dodeljena irskemu igralcu in modelu Jamieju Dornanu.

Iz ene vloge v drugo
Po več kot pol leta je Hunnam, ki prav ta čas promovira zadnjo sezono Sinov anarhije, priznal, kaj je bil pravi razlog za odstop - živčni zlom zaradi prenatrpanega urnika, ne pa skeptičnost do projekta: "Že na samem začetku ne bi podpisal, če ne bi hotel sodelovati," je povedal za Moviefone.

"Bil je res, res težak čas v mojem življenju. Ob okoli 23.00 v petek bi končal Sinove, šel v soboto zjutraj na letalo za Vancouver na 50 odtenkov, pri tem bi zamudil ves prvi teden vaj in začel snemati v ponedeljek zjutraj," razlaga.

"In potem bi snemal ta film, končal snemanje v sredo, v ponedeljek pa bi že moral začeti snemanje Crimson Peaka [novi film Guillerma Del Tora, op. a.] v Torontu. Preprosto sem imel, iskreno, neke vrste živčni zlom. Preprosto sem si rekel: ne morem ... ne morem."

"Splodleteti v tako veliki meri - ker 50 odtenkov bo megalomanski, orjaški. In res nisem hotel, da mi spodleti v tako veliki meri, in preprosto nisem bil sposoben storiti preskoka od Jaxa Tellerja (lika, ki ga igra v Sinovih anarhije, op. a.) do Christiana Greya v 48 urah. Zagrizel sem v več, kot sem lahko prežvečil, in bilo je boleče. Lik mi je bil blazno všeč in želel sem si ga upodobiti. Bil sem preprosto v usranem položaju. Res, res mi je bilo žal. To je bila ena tistih situacij, ko v nobenem primeru ne moreš zmagati."

Premiera filma 50 odtenkov sive režiserke Sam Taylor-Johnson je načrtovana za valentinovo.