Gabriela Spanic je zaslovela z dvojnimi vlogami v telenovelah - upodobila je tako zlobno kot dobro dvojčico. Zelo priljubljena je bila tudi v Sloveniji, kar je bil verjetno tudi razlog, da je našo državo pred leti obiskala kar dvakrat. Foto: EPA
Gabriela Spanic je zaslovela z dvojnimi vlogami v telenovelah - upodobila je tako zlobno kot dobro dvojčico. Zelo priljubljena je bila tudi v Sloveniji, kar je bil verjetno tudi razlog, da je našo državo pred leti obiskala kar dvakrat. Foto: EPA
Gabriela Spanic
Gaby Spanic je alkoholičarka in trpi za bipolarno motnjo, trdijo starši njene nekdanje osebne pomočnice. Foto: Osebna spletna stran

María Celeste Fernandez je do maja 2010 štiri mesece vsak dan zastrupljala Spanicovo, njenega dveletnega sina in njeno mater. Vsak dan jim je namreč hrano in pijačo "začinila" z amonijevim sulfatom.

Zaradi napornega urnika snemanj je venezuelska igralka s hrvaškimi koreninami (njen oče se je v 60. letih prejšnjega stoletja s starši preselil v Venezuelo) najprej domnevala, da so slabo počutje, nenehne bolečine v želodcu in slabost le posledica čezmernega dela. A kmalu so se podobni simptomi začeli pojavljati tudi pri njenem dveletnem sinu Gabrielu de Jesúsu in materi, ki živi v isti hiši.

Počasi jo je zastrupljala s strupom za podgane
Vse skupaj se ji je zdelo sumljivo tudi zato, ker je bila edina članica gospodinjstva, ki je skrivnostni bolezni ubežala, prav Fernandezova. Po temeljitem zdravniškem pregledu, ko so tudi zdravniki potrdili, da jo nekdo res počasi zastruplja z amonijevim sulfatom (tega sicer najdemo predvsem v strupih za podgane), je seveda najprej pomislila, da je kriva pomočnica, njene sume pa je le še potrdilo to, da se je Fernandezova vedno zelo branila ponujene hrane in pijače.

Spanicova po razsodbi jokala zaradi prenizke kazni
Primer je igralka nato predala policiji, ki je prišla do podobnih sklepov kot ona (v spalnici hišne pomočnice so našli več kilogramov strupa za podgane), Fernandezovo pa je sodišče pred dnevi obsodilo na osem let zapora zaradi poskusa umora. Spanicova je po razglasitvi sodbe (prav po igralsko) zaihtela in se predstavnikom sedme sile potožila zaradi po njenem mnenju sramotno nizke zaporne kazni.

Prepričana je namreč, da bi morala njena nekdanja pomočnica višjo kazen dobiti že zato, ker je poskušala umoriti tudi njenega otroka. "Sprašujem vas, še posebno starše: Kako bi se odzvali, če bi bili na mojem mestu? Malo se zamislite in videli boste, kaj vse smo pretrpeli," je na novinarski konferenci dejala 37-letna zvezdnica.

Medtem pa starši 25-letne Marie Celeste trdijo, da gre za zaroto proti njuni hčerki. Horacio Fernandez in Susana Babio sta tako venezuelskim medijem zatrdila, da je njuna hči nedolžna in da je vse zakuhala Spanicova, ki da je nora, alkoholičarka in shizofrenična, pooleg tega pa obsedena z njuno hčerko.

Mati nekdanje pomočnice: Velika težava je alkohol
Dejala sta, da je bilo Mario pogosto strah svoje delodajalke, velika težava pa je bilo tudi njeno nenehno pijančevanje: "Ko se je ona, Gaby Spanic, ponoči opijala, mi je Maria Celeste dejala: 'Mama, ne vem, kaj naj storim. Ko se mora odpraviti na snemanje, je včasih ne morem niti zbuditi'," je za časnik Diario El Periodiquito dejala Susana. Ob tem je mati še dodala, da zagotovo ne držijo namigovanja, da je bila Maria ljubosumna oz. jezna na Gabrielo, saj "nima težav s svojo seksualnostjo".

Spanicova je zaslovela z vlogami v telenovelah Vsiljivka, Prevare in Za tvojo ljubezen, v prvih dveh pa je upodobila tako dobro kot zlobno sestro dvojčico - zanimivo je sicer, da ima Gabriela tudi v resnici sestro dvojčico, Danielo.