Princ Filip bo junija praznoval sto let. Foto: EPA
Princ Filip bo junija praznoval sto let. Foto: EPA

"Vojvoda Edinburški ostaja v bolnišnici kralja Edvarda VII., kjer je deležen zdravniške oskrbe zaradi infekcije," je sporočil predstavnik palače. "Udobno mu je in se odziva na zdravljenje, a se ne pričakuje, da bi zapustil bolnišnico pred koncem tedna."

Princa so v bolnišnico sprejeli 16. februarja, potem ko se je že nekaj časa "slabo počutil". Takrat so viri iz palače poudarili, da ne gre za nujen primer in da se je v bolnišnico odpeljal sam.

Princ Charles s solznimi očmi zapušča bolnišnico. Foto: EPA
Princ Charles s solznimi očmi zapušča bolnišnico. Foto: EPA

Prinčevo zdravstveno stanje ni povezano s koronavirusom, poudarjajo v palači. Tako 94-letna kraljica kot njen mož sta prvi odmerek cepiva prejela januarja.

Njun sin, prestolonaslednik princ Charles, je konec tedna obiskal očeta v bolnišnici, pri čemer je bil sicer deležen nekaj kritik v britanskih medijih, ker naj bi zaobšel protikoronske ukrepe glede prehajanja meja grofij.

Sto let bo praznoval junija

Ko so novinarji Filipovega vnuka, princa Williama, v ponedeljek vprašali, kako se dedek počuti, je princ odvrnil, da je "v redu" in da njegovo stanje pozorno spremljajo.

Filipa, ki bo junija praznoval sto let, v zadnjih letih sicer precej mučijo zdravstvene težave. Decembra 2019 je bil sprejet v bolnišnico zaradi "preobstoječega stanja", večina težav pa naj bi bila povezana s starostjo.

Kraljica je med moževo hospitalizacijo ostala na gradu Windsor, kjer par preživlja večji del tega pandemičnega leta v samoosamitvi.