Tucker Carlson in Donald Trump. Foto: EPA
Tucker Carlson in Donald Trump. Foto: EPA

"Fox News Media in Tucker Carlson sta sklenila dogovor, da se razideta. Zahvaljujemo se mu za služenje naši hiši kot televizijskemu voditelju, pred tem pa tudi kot sodelavcu," so zapisali v medijski hiši.

Carlson je bil ključna osebnost republikanske politične scene, med drugim je bil veliki medijski podpornik Donalda Trumpa. Zaradi rasistične in pogosto sovražne retorike je bil deležen številnih kritik, prav tako zaradi kršitev novinarske etike. Carlson pa s kritikami ni prizanašal demokratom in priseljencem, večkrat je napadel tudi liberalne smernice v ameriški družbi.

Njegov odhod sovpada tudi z astronomsko poravnavo njegovega delodajalca. Fox News in proizvajalec glasovalnih naprav Dominion sta prejšnji teden namreč sklenila poravnavo v tožbi zaradi obrekovanja v povezavi z neutemeljenimi trditvami o volilnih goljufijah na ameriških predsedniških volitvah leta 2020. Fox News bo plačal zajetnih 720 milijonov evrov.

Zaradi zunajsodne poravnave niti predsedniku korporacije Fox Rupertu Murdochu niti voditeljem, kot je Carlson, ne bo treba pričati o interni komunikaciji znotraj medijske hiše, iz katere je razvidno, da so bili vodilni v Fox News pripravljeni širiti neresnice o volilnih prevarah, piše STA.