Dallas Mavericksi so na svojem profilu na omrežju X objavili posnetek prihodov članov ekipe v dvorano, saj so košarkarji začeli priprave na novo sezono. Znova je završalo, ker se je slovenski zvezdnik pripeljal v pravi "zverini", natančneje vozilu apocalypse hellfire 6×6 super Truck, ki ga proizvaja podjetje Jeep. Avtomobil ima kar 850 konjskih moči, za pospešek do 100 kilometrov na ure pa potrebuje le 3,7 sekunde. Kot poročajo tuji mediji, so pri Jeepu po vsem svetu prodali le 150 takšnih modelov, za katerega je treba odšteti 250.000 dolarjev.

To vozilo ima Luka sicer v lasti že nekaj časa, prvi posnetki so se pojavili januarja letos. Takrat so ameriški mediji poročali, da gre za eno najbolj nenavadnih osebnih vozil na svetu, ki pozornost vzbuja z oglato obliko in dodatnim parom koles, vozilo pa je na prvi pogled videti kot tank.

Luka Dončić na dirki Nascar. Foto: AP
Luka Dončić na dirki Nascar. Foto: AP

Slovenski košarkarski zvezdnik se je v nedeljo sicer v Fort Worthu v Teksasu kot gledalec udeležil tudi slovite dirke Nascar.

Vozila, ki vzbujajo pozornost

Dončić se pri 24 letih lahko pohvali z zavidljivo zbirko pregrešno dragih avtomobilov, kar mu omogočajo milijoni, ki jih dobiva za igranje košarke. Samo letos mu bo na račun kapnilo 40 milijonov dolarjev.

V dvorano svoje ekipe se je tako že pripeljal v obnovljenem chevrolet camaru prve generacije v kovinsko modri barvi, videli pa so ga tudi v luksuznem lamborghiniju urusu, s katerim se je avgusta leta 2021 vozil med dopustom na hrvaškem otoku Krk. To vozilo stane okoli pol milijona dolarjev, ima 641 konjskih moči, do 100 kilometrov na uro pa pospeši v le 3,6 sekunde. Doseže hitrost do 300 kilometrov na uro.

Na Instagramu pa je bil v sredo objavljen oglas podjetja, ki je dalo na dražbo porsche panamero 4, ki je staro šest let in ima prevoženih nekaj manj kot 100.000 kilometrov. Kot so zapisali, gre za "prvi avtomobil in vsakodnevno prevozno sredstvo slovenskega košarkarja Luke Dončića". Z njim se je vozil v Madridu, pred selitvijo čez lužo.

Zagotovo pa ima v svojem voznem parku poleg omenjenih še kakšnega jeklenega lepotca.