Zsa Zsa Gabor ima že nekaj časa težave z zdravjem. Foto: EPA
Zsa Zsa Gabor ima že nekaj časa težave z zdravjem. Foto: EPA

Tiskovni predstavnik 94-letne Zsa Zse, John Blanchette, je medijem potrdil, da so igralko sprejeli v bolnišnico zaradi nevarno povišanega krvnega tlaka, in dodal, da je igralka za smrt Elizabeth Taylor izvedela, ko je v sredo zjutraj gledala televizijski dnevnik.

Smrt prijateljice in nekdanje sosede jo je, je še pojasnil Blanchette, zelo pretresla. "Jane Russel in Elizabeth Taylor - naslednja bom jaz," je komentirala dogodek in s tem namignila na mit, da zvezdniki vedno umirajo v troje. Igralko madžarskega rodu so nato z nevarno povišanim pritiskom odpeljali v bolnišnico, kjer bo predvidoma ostala do ponedeljka.

Gaborjeva ima hude težave z zdravjem že od junija lani, ko se je poškodovala pri padcu s postelje. Januarja letos so ji morali amputirati desno nogo, 1. februarja pa so jo prepeljali v bolnišnico zaradi hudih notranjih krvavitev. Kljub temu Blanchette zatrjuje, da je Zsa Zsa borka: "Prepričan sem, da ne bo tretja."

Igralkin zdravstveni karton je v zadnjem desetletju sicer precej obsežen - leta 2002 je bila udeležena v hudi prometni nesreči, zaradi katere je v bolnišnici preživela kar nekaj tednov. Leta 2007 jo je zadela možganska kap, zaradi posledic pa je nato sledilo še nekaj operacij.