Foto: AP
Foto: AP

Kot so pojasnili losangeleški tožilci, so obtožbe in aretacijo pripravili na podlagi izsledkov preiskave, ki je trajala kar tri leta in prinesla eno redkih aretacij slavne hollywoodske figure v sklopu gibanja #JazTudi.

44-letni Masterson, za katerega je bil nalog za aretacijo izdan v torek, je bil aretiran v sredo pozno popoldne, poroča AP. Nekaj ur pozneje je bil sicer iz pripora po plačilu varščine izpuščen, dokončna obravnava na sodišču pa ga čaka 18. septembra.

Če bo sodišče odločilo, da je kriv, ga lahko čaka do 45 let v zaporu. Leta 2001 naj bi posilil 23-letno žensko, aprila 2003 28-letnico in pozimi istega leta še eno 23-letnico. Vsi incidenti naj bi se zgodili na njegovem domu v Los Angelesu.

Tožilci za dva druga primera v povezavi z Mastersonom niso vložili obtožnice – za enega zaradi premalo dokazov, pri drugem pa, ker je že zastaral.

Odvetnik poudarja: Nedolžen je

Njegov odvetnik Tom Mesereau je poudaril, da je njegova stranka nedolžna in da so prepričani, da bo oproščen vseh obtožb, ko končno predstavijo vse dokaze in bodo imele priče možnost povedati svojo plat zgodbe.

Igralec je od leta 2001 sicer poročen z igralko in manekenko Bijou Phillips. "Gospod Masterson in njegova žena sta popolnoma šokirana, da se te, skoraj 20 let stare obtožbe zdaj spreminjajo v aretacije, a so tako onadva kot njuna družina pomirjeni, saj verjamejo, da bo resnica prišla na dan," je še poudaril njegov odvetnik, ki je v preteklosti na sodišču zastopal tudi Michaela Jacksona in Billa Cosbyja. "Ljudje, ki poznajo Mastersona, dobro poznajo njegov značaj in se zavedajo, da so vse obtožbe lažne."

Leta 2018 je z Ashtonom Kutcherjem sodeloval pri Netflixovi seriji The Ranch. Foto: AP
Leta 2018 je z Ashtonom Kutcherjem sodeloval pri Netflixovi seriji The Ranch. Foto: AP

Ženske izjavo podale prek odvetnikov

Ženske, ki ga obtožujejo posilstva, so ostale neimenovane, so pa prek odvetnikov pripravile izjavo za javnost, v kateri so povedale, da so bile v času sodelovanja z oblastmi med drugim žrtve zlorabe in sramu. "Vesele smo, da tožilci zdaj končno sodelujejo in iščejo pravico. Verjamemo, da bo resnica prišla na dan in da so današnje obtožbe prvi korak na tem dolgem potovanju celjenja, pravice in tega, da bodo tisti, ki so nas zlorabili, pripeljani pred roko pravice."

Masterson je najbolj znan po upodabljanju Stevena Hyda v priljubljeni seriji Oh, ta sedemdeseta, ki so jo predvajali med letoma 1998 in 2006. Pozneje je med drugim z Ashtonom Kutcherjem igral v Netflixovi seriji The Ranch, in sicer prav v času, ko je losangeleška policija razkrila, da ga preiskuje.